Allmänt

Räknas denna?

En av livets stora gåtor: räknas söndagen efter midsommardagen som midsommarhelg eller inte? Visst, den kallas för midsommarsöndagen, men hör den till helgen eller är den ”vanlig” söndag? Midsommarafton och -dagen är namngivna i almanackan, men söndagen har jag aldrig sett namnmärkt.

Nå, det är inget jag ligger sömnlös på nätterna för. Jag har annat som håller mig vaken, ifall jag skulle känna för nattvak. Att dricka kaffe sent på kvällen är ett alldeles utmärkt sätt att rubba min sömncykel, bara för att nämna ett exempel. (Det fungerar även två dagar i rad, ifall någon annan vill prova.)

Dagens planer är att klippa gräset. Punkt & slut, ungefär. Om det går långsamt i vanliga fall, så kommer det att gå ännu långsammare när jag nu har semester. Jag har inte bråttom att få det gjort, för att jag måste hinna i duschen och torka håret och orka stiga upp nästa dag. Nej, nu kan jag klippa gräsmattan med nagelsax om jag vill (men det vill jag förstås inte).

Det är fortfarande lite kallt i luften, även om solen skiner, så jag avvaktar ett tag och ser om temperaturen börjar stiga. Hade tänkt knuffa runt gräsklipparen iförd shorts & linne, för att få lite färg på mina bleka lemmar, men det är för kallt just nu. Och, som sagt, jag har inte bråttom.

[tags]midsommar, klippa gräset[/tags]

2 kommentarer på “Räknas denna?”

  1. Har aldrig hört talas om midsommarsöndag. Det är en vanlig söndag. Dock har jag för mig att avtalsmässigt har man storhelgstillägg fram till kl. 06 måndag om man arbetar den här helgen. Men det är en vanlig söndag.

Kommentarer är stängda.