Allmänt

Det börjar bra

Måndag hela veckan dagen idag. Det är verkligen måndag, och inte bara för mig. *fnissar åt Å*

Vad står på dagordningen idag, då? Tja, en hel del saker som behöver göras på jobbet, förstås. Efter jobbet måste jag handla, och får då inte glömma att handla även åt farsan (annars måste jag gå ännu en sväng till affären).

Efter att jag varit till gamlingarna har jag tänkt ta mig ett fotbad och piffa till tånaglarnas lack, för det hann (läs: iddes) jag inte igår. Det var så varmt och jag var så trött.

Jag klippte gräsmattan igår. Bara därför kom både bror L med sin E förbi, samt syrran med make och barnbarn, som älskar att vara på kattjakt hos mig (barnbarnen, inte maken). De tyckte det var roligt se andra – alltså mig – arbeta, precis som jag själv hade tyckt om jag hamnat hos någon av dem i samma situation.

B kunde inte låta bli, utan var ”tvungen” att skruva och fixa lite med gräsklipparen åt mig, så nu är det lite mer fart på drivningen. Jag fick nästan springa efter klipparen tills han justerat ner farten till min fart, då jag inte är lika rask som honom. Nu är vi båda nöjda!  Eller alla tre, om gräsklipparen också ska räknas.

Under gräsklippningen har jag – förstås – trampat snett i någon av de otaliga gropar som större delen av gräsmattan består av.* Det innebar att när allt gräs var klippt hade jag ett knä i storlek större. Ganska svullet och mycket ömt. Nå, jag kan gå, men det är inte roligt att gå i trappor. (Det är inte lika svullet idag, så vi får väl se hur det utvecklar sig. Jag brukar ju ha problem med knäna.)

Det märks att det är rötmånad. Jag har något som börjat Lukta (med stort L) i mitt kylskåp, och kan inte komma på vad det är (har bara gjort en snabbkoll). Ikväll ska jag plocka ur allt, rensa och slänga det som kan tänkas vara för gammalt, samt skura ur hela kylen.

Eftersom jag har i myggfönstren i flera fönster, så blir allt liksom klibbigt – möbler, golv, kläder – under nätterna. Det går inte att ha fönstren stängda, då luften inomhus står stilla och är ordentligt uppvärmd. Enda chansen att få lite friskare luft inne, är om det blåser. Då blir det lite drag mellan de öppna fönstren och den tillfälliga svalkan är underbar.

[tags]måndag, klippa gräs, handla, rötmånad[/tags]

*) Så här är det, go’vänner: om ni tänker så igen ett potatisland för att istället låta gräsmattan breda ut sig över större yta av tomten, se då till att jämna ut ytan ORDENTLIGT med en (hyrd?) vält eller professionell arbetskraft. Vi fräste, jämnade ut och trampade (!!!) bara till jorden innan vi sådde gräset – därav alla groparna.

2 kommentarer på “Det börjar bra”

  1. Men va säger du, har ni varmt och klibbigt? 😡 Här hade vi 13 grader igår, det kan man inte kalla klibbigt! Inte så mycket varmare idag heller, men det är ett väder som jag mår bra i, orkar mer och har mer energi än när solen flödar….
    Ha en fin vecka!

  2. Jag blir också utslagen av värme. Orkar ingenting.

    (Men jag ska inte klaga, sommaren är så kort.)

Kommentarer är stängda.