Allmänt

Män som hatar kvinnor

Nu har jag äntligen sett Män som hatar kvinnor!

Då jag är alldeles för lat för att släpa mig iväg till biografen* har jag väntat tills den kom på DVD – och den var värd att vänta på. B och jag såg den tillsammans. Även fast hon inte läst boken tyckte hon den var bra och hon hängde med bra i handlingen.

Jag tyckte den följde boken rätt bra, även om inte allt var med (den hade behövt vara minst 8 timmar lång för att få med allt skrivet). De viktigaste händelserna finns där, även om Salanders datanörderi (vilket ord!) är betydligt utförligare beskrivet i boken. (Det framgår ändå tydligt vilken hacker hon är.)

Nu är det förstås ett bra tag sedan jag läste boken, och jag blandar lätt ihop alla tre böckerna, men på det stora hela var det en helt OK filmupplevelse. Jag ser fram emot nästa del!

[tags]män som hatar kvinnor[/tags]

*) Det är inte bara lathet, det är ren och skär bekvämlighet. Jag kan ta mat-, rök- eller pisspaus hur ofta jag vill, utan att missa något. Dessutom är soffan hemma väldigt mycket bekvämare än fåtöljen på bion. Jag kan även unna mig lyxen av en katt på magen.