Allmänt, Foto

Insikt

Helt plötsligt slår det mig: det är inte bara höst, det är nästan vinter!

Isen håller på att lägga sig på älven. Tidigare har isflaken (eller vad de kallas, de fjuttiga försök till issamlingar som kommer först) flutit förbi, men idag ligger de stilla.

Isen lägger sig på älven

Snön som kommit ligger ännu kvar. Både som snö på mer orörda platser, såväl som is på vältrampade och -körda gator och trottoarer. Även om temperaturen råkar nå över nollstrecket, tinar snön inte. Jo, på vissa ställen rinner det vatten över isfläckarna, för att göra dem extra hala – annars tar det inte bort snön, eller isen.

Jag ska inte klaga. Det är härligt friskt när man kommer ut och tar ett djupt andetag. Näsan och kinderna får den fräscht rosa färg endast kallgrader kan ge. Luften är hög och klar när solen skiner – och det är garanterat myggfritt.

[tags]höst, vinter, kyla, is, snö, myggfritt[/tags]

6 kommentarer på “Insikt”

 1. Mygg – vad är det?
  Skämt åsido så fick jag äta upp mina ord idag. Det snöar!! Visserligen riktigt, riktig blötsnö, men i alla fall!! Vad faaaaan.

 2. Welcome to my world – men här snöar det inte idag, det är bara kallt. 😎

 3. Det är ju tur att du ser det från den positiva sidan! Myggfritt, menar jag. Hur som helst vill jag bara att du skall veta att för mig är det so exotic!! Jag har inte sett snö i Sverige sedan 1996 (kanske beroende på att jag inte varit där vintertid sedan dess.) Men för 17 gubbar – i jul e´re dax igen (la´du märke till stockolmskan där !?) Så jag hoppas verkligen att det blir en VIT JUL I ÅR I HELA SVERIGE I ÅR!! Å kallt…
  😀

 4. *nynnar* I’m dreaming of a white Christmas… 😉

  Här har vi alltid snö till jul – ibland mer, ibland mindre, men alltid. Liiite tidigt om den snö vi fått nu ligger kvar, men det är långt till jul. Den hinner – förmodligen – smälta bort och ersättas.

  Hoppas du får en vit jul, var i landet du än firar julen! 😀

Kommentarer är stängda.