Allmänt

Nästa

Idag var det nästa juniors tur att ha otur.

A kvaddade skotern, men tack och lov i låg hastighet så inga allvarliga skador uppstod. Efter besök på akuten här, fick han åka – fastspänd på ryggbräda, med ambulans – till akuten i K för att röntgas. Inga skador, som sagt, men han kommer att vara smidig som ett kylskåp imorgon när han ska ur sängen, då musklerna stelnat till.

Han och ett par kompisar var ute och körde med skotrarna, då vädret blivit varmt och skönt (ca -10 grader). Den snö som kommit är dock så lös, så man kör nere på ”botten”, d v s direkt på marken eller isen. De körde sakta* och han stod upp, för de skulle svänga av på något uppkört spår, då ena skidan på hans skoter plötsligt fastnade under en iskant som inte syntes under snön – med tvärstopp till följd. A gjorde en saltomortal genom luften och landade på ryggen.

Jag har kört honom till akuten och sedan kört till K, där jag våldgästat syrran ett par timmar, innan han blev utskriven och fick åka hem. Han hade verkligen tur i oturen. Hade de kört fortare hade han kunnat få skotern över sig, eller slagit ihjäl sig mot isen. Hade han suttit ner hade han fått styret i magen och kunnat få allvarliga inre skador.

Skotern är hembogserad, delvis med hjälp av bil & släp, och duger numera bara till reservdelar. A är hemkörd och skulle mörbultad bädda ner sig framför TV:n. Läget är under kontroll.

[tags]snöskoter, olycka, ryggbräda, röntgen[/tags]

*) Det betyder att de åtminstone inte dammade på med gasen i botten.

2 kommentarer på “Nästa”

  1. Fy!!! Jag hörde det tidigare idag, om A. Vilken tur han hade! Sån tur han hade, blev förvånad att han orkade sig hit med T och spela sällskapspel.

    Först B och sedan A, du får ha starka nerver när de är ute med fordon!

    1. Nu är det bara jag kvar i familjen som inte kvaddat något. Dessutom blir fordonen mindre och mindre, så jag kommer väl att krascha med cykel eller spark när det blir min tur.

Kommentarer är stängda.