Allmänt

Money, money, money

Att plötsligt få gott om pengar – hur skulle det kännas?

Frågan har aktualiserats efter helgens superjackpot på Lottodragningen, då en lycklig vinnare kammat hem nästan 215 miljoner kronor. Smaka på den summan igen: tvåhundrafemton miljoner kronor. Jag kan knappt föreställa mig hur mycket pengar det är, ifall man skulle få plats med det i badkaret eller om det fyller ett helt rum.

Självklart funderar jag över vad jag skulle göra, om det vore jag som vunnit… Betala alla lån, ge en miljon var åt juniorerna, köpa en sprillans ny bil – men sedan då? Jag skulle ju ändå ha kvar en himla massa pengar!

Visst kan jag ge mer åt juniorerna, visst kan jag köpa flera nya bilar, visst kan jag ge pengar till välgörenhet, men jag vill ju bränna iväg pengarna på saker åt mig själv. Samtidigt kommer min Tvillingnatur* in i bilden: jag skulle inte vilja ha så mycket pengar, för jag tror inte pengar ger lycka. Tvärtom, jag skulle få tänka mig för hela tiden.

Vill (valfri person) umgås med mig, eller mina pengar? Kommer h*n att fortsätta vara min vän när pengarna är slut? Och kan man verkligen shoppa sig lycklig?

Nej, jag är glad att det inte var jag som vann. Det skulle inte sitta fel med en storvinst, men jag tror det ger mer besvär i slutänden. I alla fall att vinna så fruktansvärt mycket pengar.

[tags]storvinst, miljoner[/tags]

*) Som den Tvilling jag är, har jag väldigt svårt att bestämma mig. Två olika viljor ser olika sidor av saken, oavsett sammanhang.

4 kommentarer på “Money, money, money”

  1. Om du vinner och känner att du inte vill så kan du skicka lotten till mig. Jag skulle gärna vinna. Både maken och jag skulle säga upp oss på direkten och så fundera vad vi skulle göra resten av livet.
    Förutom ge bort en del så klart.

  2. Skulle ju dessutom kunna anställa en sällskapsdam eller två till mamma som tar hand om henne och är där nästan jämt.

  3. Chansen att jag ska vinna är minimal, ja direkt obefintlig. Jag spelar inte på Lotto, tips eller V75 – köper inte ens lotter.

    Men OM jag skulle vinna (någon kanske ger mig en lottorad i julklapp eller så) så skulle jag minnas dig. Skicka ett vykort eller något. :mrgreen:

Kommentarer är stängda.