Allmänt

Typiskt

Just precis den dagen jag stämplar ut för lunch (brukar inte göra det*) och äter hemma, fick jag brev som måste vidarebefordras till gamlingarnas boende. Dessutom hade jag ett gäng fullständigt utsvultna katter som väntade utanför dörren när jag kom hem. En massa post hade jag också fått, som behövde gås igenom.

Ändå hann jag äta lunch, höra bok, bläddra post OCH reklam,samt ge katterna mat och sedan släppa ut dem igen. Plus att jag åkte över till gamlingarna, en mycket snabb sväng. Måste åka dit ikväll igen, då farsan började ha ont om snus och ville jag skulle köpa.

Igår lagade jag kyckling! ”Surprise, surprise” kanske ni tänker, då kyckling är väldigt ofta förekommande i min matlagning, men den här gången var det ett nytt recept, som jag fått av A (!).

För att göra det riktigt enkelt för mig, hittar ni receptet här.  Helt plötsligt måste man vara medlem och logga in för att läsa receptet, så jag skriver in det här istället. Det är faktiskt väldigt gott, väldigt enkelt (viktig faktor i Snigelskalets kök) och det blir mycket sås… Ett tips är att ha kokt potatis som tillbehör, för att kunna mosa i såsen. *slickar mig om munnen*

1 påse djfr kycklingfiléer
1 dl Knorr Vitlökssås (i flaska)
1 dl Knorr Barbequesås (i flaska)
½ dl aprikosmarmelad
½ dl kinesisk soya
2 dl grädde

Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form.
Blanda allt annat och häll över.
Ugn 200 grader i 1 timme.
Ris eller potatis till.

[tags]lunch, kyckling i ugn, sås[/tags]

*) När jag äter från grillen stämplar jag inte ut, eftersom jag då käkar i personalrummet en trappa ned på jobbet.

Efter att ha ätit är jag då på rätt plan för att gå ut och röka efter maten, vilket innebär att jag sedan kommer in i ”fel” ände av byggnaden och glömmer stämpla in mig igen.

Det drar ändå automatiskt 45 min lunch, vilket arbetsgivaren tjänar på, då jag – om grillen inte har allt för lång kö – oftast är tillbaka vid skrivbordet redan efter 30-35 min.