Allmänt, Foto

Djurvän

Efter många år av kattinnehav har jag till slut bestämt mig för att sätta fram mat åt småfåglarna igen. Fågelbordet vi tidigare hade togs bort ungefär i samband med att gamlingen flyttade in, och sedan sattes det aldrig tillbaka igen.

Helst ville jag ha solrosfrön och ett fågelbord, men jag hittade inget fågelbord? Jag hade kanske kunnat kolla i fler affärer, men nu tog jag ett stålnätrör (?) med talgbollar i istället. Det var enkelt att sätta upp, men tydligen inte lika enkelt att hitta.

Fågelstackarna har inte hittat läckerheterna än, men jag avvaktar några dagar innan jag försöker flytta talgbollarna. Nu jobbar jag hela veckan, så jag är inte hemma när det är ljust, men jag kan ju kika där på kvällen och se om det verkar ha blivit hackat i dem.

På tal om djur; jag tror jag ska ge ungarna varsin get i julklapp i år. :mrgreen: De vet ändå inte vad de önskar sig – vad kan man önska sig när man har allt? – och det skulle vara en nyttig gåva. Ja, de får alltså gåvobevis att de gett bort varsin get, de får inte getterna själva.

Själv önskar jag mig dyra, men nyttiga och välbehövliga, grejer. Någon rättvisa ska det vara. :mrgreen: De är två som ska köpa åt en, jag är en som ska köpa åt två.

[tags]fågelmat, ge bort en get[/tags]

2 kommentarer på “Djurvän”

  1. Jag är både anti-pynt och anti-jul och glädjer mig åt att i år kunna skylla på kattungarna för att jag inte pyntar, haha
    Dom är nog inte busiga så länge i taget, kanske en halvtimme, men det räcker gott för att förödelsen ska vara total…
    Jag köpte ett år ett fågelbord i metall för att inte katterna ska kunna klättra där, och den fungerar jättebra. Vi har massor av ätande småfåglar, maken brukar sucka när jag direkt på morgonen börjar tjata om att fylla på med mat i fågelstugan…
    Hoppas din vecka blir positiv, vi hade -23 igår kväll, det är INTE positivt.

  2. Jaha, det är er tur att ha kallt? Vi hade den kylan förra veckan, nu är det bara ca -14 men det blåser så det känns mycket kallare.

    Jag minns att gamlingen – när han var yngre – hade pippi på att strimla smällkaramellerna i granen. Sen promenerade han omkring och låtsades vara oskyldig – med kroppen täckt av små silkespappersbitar i olika färger… 😉

Kommentarer är stängda.