Allmänt

Måndag

Nu är det måndag igen. Det märks.

Jag hatar telefoner just nu. Både när de ringer och när jag själv ska ringa (läs: telefonkö).

Det är kallt idag igen (surprise, surprise), -26 när jag gick till jobbet i morse. Under lunchen måste jag – till fots – uppsöka en affär och två banker, förutom att jag ska hinna äta också.

Efter jobbet måste jag handla, som alltid på måndagar. Även det till fots, då jag inte ids ta fram bilen för den korta körningen i kylan. På tal om kyla så har jag – ännu en gång – glömt ta upp älgkött ur frysen, så det blir Något Annat till middag idag.

Jag bör börja se över vad som behöver handlas/ fyllas på/ förnyas inför julen. Har jag t ex ströbröd till griljeringen hemma? (Är det ännu ätligt?) Tunnbröd till blötan? Äppelmos? Inlagda rödbetor och smörgåsgurka? Smör? Ägg? Listan kan bli lång, om sådant-jag-brukar-ha-hemma börjar vara slut.

[tags]måndag, kyla, julmat, förberedelser[/tags]