Allmänt

O-syn

Jag har ju pippi på att omvandla ord genom att sätta ”o-” framför. Ett strålande exempel på det är t ex ”o-kombi”. Det begriper ju alla att det är en bil i sedanmodell som menas, när jag säger att min bil är en o-kombi. Eller hur?

Idag råkade jag ut för o-syn, då jag – under lunchrastens ärenden – sprang in på blomsteraffären. Pang, så såg jag ingenting! Luften var både varm och fuktig, precis vad jag inte behövde på mina glasögon efter att ha sprungit runt på stan i -25 graders kyla. Som tur var hade jag näsdukar med mig, så jag kunde putsa upp glasen och se vem jag talade med.

Det är irriterande med glasögon under vintern. När man kommer in någonstans finns alltid risken att de immar igen. Även när jag skottar snö blir de immiga, både om jag arbetar mig varm & svettig eller stannar av i skottandet för att prata med någon bekant som promenerar förbi.

[tags]o-ord, glasögon, imma[/tags]

2 kommentarer på “O-syn”

Kommentarer är stängda.