Allmänt, Foto, Katter, YouTube

Myggfritt

Det är trist när det bara är kallt ute hela tiden. Dag efter dag med nya köldrekord. I morse var det -33,3 grader när jag steg upp. Jag kände genast efter om jag inte kände mig lite krasslig eller hade ont någonstans 😉 men när jag väl var uppe och igång, kom jag mig iväg till jobbet i alla fall.

En fördel under den kallaste perioden är att jag har gångavstånd till jobbet. Det är skönt att slippa hålla på med bilen i kylan. Samtidigt är det en nackdel; jag kan inte ringa till jobbet och säga att bilen inte gick igång så jag måste stanna hemma. Den enda på min avdelning som verkligen kan ta sig till jobbet utan besvär, oavsett väderlek, är jag.

Idag kom jag ihåg att ta med mig min väggkalender för 2011, som jag ska ha på kontoret. Den nya har länge legat hemma på köksbänken, men nu är det snart dags att byta ut den gamla kalendern! Jag fick den på köpet när jag köpte kattmat (det går åt en hel del av den varan hemma hos mig) tidigare under hösten/vintern.

Katterna är allmänt sjövilda, både av kylan som gör deras pälsar elektriska och av den ständiga inomhusvistelsen. De skulle behöva gå ut och få springa av sig lite energi, men de sticker och gömmer sig bara jag går mot ytterdörren. Istället river de ihop mattorna (speciellt i hallen) och dundrar runt i huset som en hjord vildhästar.*

Vi har en ny kaffemaskin i fikarummet! *gör vågen* OK, den har varit på plats några veckor, så vi hunnit vänja oss vid den. Det hörs kommentarer om att kaffet är dåligt, men jag dricker det ändå. Kaffet i den nya maskinen är av ett annat märke än det vi hade tidigare, så visst smakar det annorlunda.

Vad jag ville komma fram till är att det dykt upp små provförpackningar på kaffegrädde (-mjölk?) och socker i samband med att den nya maskinen installerades. Bl a finns det små förpackningar med ”Brown Sugar”, vilket – förstås – får mig att gå och nynna på Stones hela dagarna. 😉

[tags]kyla, jobbet, kalender 2011, katter, kaffemaskin, Brown Sugar, Rolling Stones[/tags]

*) Den som tror att katter alltid smyger tyst och stilla, är välkommen på studiebesök hemma hos mig. Gärna under den kallaste tiden på året, för maximal effekt.