Allmänt

Semestertider

Nu tänker ni att det var ett jäkla tjatande om semester i den här bloggen, men jag började bara fundera på vad folk egentligen gör under sommaren. Sitter ni kvar hemma eller åker ni bort?

Jag kommer själv att vara mestadels hemma, med dagsturer åt olika håll, då jag inte har någon sommarstuga att åka till. Det räcker så bra med Snigelskalet att ta hand om…

  • Ny bro (”förstutrapp” för den som inte pratar norrländska), nya balkongräcken och rasskydd på taket ska fixas i sommar. Inte av mig personligen, jag lejer folk till sådant.
  • Huset behöver också målas om, då det är länge sedan det är gjort. Måste kolla om målarna jag vill ha har hunnit bli fullbokade.
  • Gräset måste klippas, helst en gång i veckan, och om jag planterar några blommor måste de vattnas.
  • Diskmasken… Jag är i valet och kvalet, men den står inte så högt på priolistan och behöver inte åtgärdas precis under sommaren. Den får jag fundera på senare.

Sommarstuga, ja… Ibland drömmer jag om en enkel liten stuga, utan el och vatten, långt ute i skogen där jag kan sitta i lugn och ro. Sedan tänker jag ett varv till och kommer på att det inte är någon bra idé.

Jag hör till gruppen Vi-som-inte-kan-göra-upp-eld-utan-får-äta-vår-mat-rå 😉  så ett liv utan el skulle innebära mycket fil & flingor. Och var förvarar jag filpaketen när jag inte har kylskåp? Jag avskyr jordkällare och är helt övertygad om att de är proppfulla med spindlar. Sedan skulle jag ha svårt att anpassa mig till ett liv utan vatten i kranen, duschen och toaletten.

Så jag tar nästa steg i funderingarna och drar in både vatten och el i stugan. Bygger ut med gästrum, flyttar närmare civilisationen, drar in bredband, sätter upp TV-antenn/parabol – och då är jag ju så gott som tillbaka i Snigelskalet! 😯

Det blir ingen sommarstuga för min del, men jag har ju naturen runt knuten ifall jag känner för picknick eller camping eller skogsvandring – samt hemmet fyllt med alla bekvämligheter jag vill ha. Det bästa av två världar! 🙂

[tags]semester, semesterplaner, sommarstuga, bekvämligheter[/tags]