Allmänt

Röjning påbörjad

Alltså, jag är lite baklänges – i alla fall vad gäller städning.

Trots att dammråttorna parar sig vilt och förökar sig i rasande takt, och kattlådan ropar efter tömning, så sätter jag mig och börjar sortera papper i pärmar istället… Det har varit på gång länge, jag har bara inte haft tid och lust samtidigt, förrän idag. 😉 Bäst att passa på när tillfället kommer, för det är sååå trååååkigt.

Samtidigt är det lite intressant! Jag upptäckte att jag faktiskt har rensat den lådan någon gång under 2000-talet, för de äldsta pappren var från 2005 eller 2006, tror jag. Vilken tur jag inte har firma, jag skulle aldrig hitta sådant jag behöver för bokföringen. Dessutom gjorde jag den inte fullt lika glädjande upptäckten att jag betalar dubbla bilförsäkringar 😯 men det tog bara ett par telefonsamtal att fixa det.

Men, som sagt, det tar tid att gå igenom åratal av papper-som-kan-vara-bra-att-ha, som det ändå visar sig att man får slänga det mesta av. Tidigare har jag gjort en pärm jag kallar ”Året Runt” 😉 med 12 flikar, där jag byter ut innehållet så fort räkningarna är betalda. Inom ett år bör de flesta som saknar mina pengar (läs: har slarvat bort dem) ha hört av sig.

Det hände faktiskt: jag fick ett inkassokrav fem månader efter en betalning, men det hade blivit något galet eftersom jag avslutade min prenumeration i samband med betalningen. Mina pengar hamnade i ett svart hål, tror jag. 😉 Efter att jag ringt firman löste sig det hela.

Inför utlandsresan började jag göra arkeologiska utgrävningar i kökslådan med alla mina bra-att-ha-papper, då jag behövde lämna instruktioner åt A – som var hus- och kattvakt – med vilket försäkringsbolag han skulle ringa om något hände där hemma, plus vilket han skulle ringa om något hände mig.* Det var då jag insåg att det är en bra idé att samla sådana papper i en pärm, istället för i en låda med allt möjligt annat. (Julkort från förrförrförra julen, fler än jag som har kvar sådana?)

I have a dream… Japp, jag drömmer om att någon gång få ordning här hemma och sedan kunna hålla den ordningen. Nu kan jag inte skylla på juniorerna längre (men det var som tusan vad katterna lämnar saker framme!) utan tvingas inse att det är jag själv som strör saker omkring mig. Dessutom kan jag inte sätta någon annan att städa upp det, jag måste ju rensa själv.

Ja, ja. Något ska ju semestern användas till. Paradoxalt nog hittar jag fler och fler inomhussysslor, ju soligare det blir utomhus. Räddningen kom idag, d v s mitt bokpaket har anlänt! Det blir nog en hel del ljugarbänk också, när jag rensat färdigt i köket.

[tags]rensa och sortera papper[/tags]

*) Att jag däremot glömde lämna telefonnumret till K och B, där han hade kunnat få tag i mig, var en helt annan femma…