Allmänt, Foto, Katter

En ny vecka

image

Jo, det händer att hon går ut ibland.

Efter den fina, soliga påsken är det nu vardag igen. Egentligen började ju den nya veckan redan igår, men nu ska vi inte vara kinkiga med detaljer. Jag inbillade mig, när väckaren ringde i morse, att ”den här måndagen är ju röd dag, jag kan slå av utan att snooza”. Sedan tog det ett par sekunder innan den bistra verkligheten kom ikapp mig, och jag fick stiga upp. Jag har alltså två måndagar denna vecka, som om jag inte brukar vara tillräckligt dagvild i vanliga fall…

Jag har ett veterinärbesök framför mig under veckan som kommer, tillsammans med madamen. Hon ska piffas till i pälsen, något hon ser fram emot med skräckblandad förtjusning. Inte kul att gå till vet, men skönt att bli av med tovorna. Hoppas bara jag kommer ihåg det när det är dags, och att jag framför allt kommer ihåg att ta undan kattmaten kvällen före.*

Lagom tills jag skulle gå till jobbet, bärjade det snöa… Håhå jaja. Vet ni hur halt det blir med kall snö på blank is (på min osandade gård)? Jag önskar mig varm/blöt snö, som luckrar upp den hårda isskorpa som lagt sig över gården och längs sidorna av gatan. (Det finns inga trottoarer efter min gata.) Snöandet tog slut ganska snabbt, men snön ligger fortfarande kvar och döljer isen.

UPDATE
Nu har vädret bytt till snöblandat regn, alternativt regnblandad snö. Få se hur detta slutar…?!?

[tags]måndag, veterinär, raka tovor, snöfall, isigt[/tags]

*) Madamen måste vara fastande, så hon inte kräks och kvävs av sina spyor när hon blir drogad.