Allmänt, Foto

Ruskväder

image

Det snöblandade regnet strilade ner från himlen hela lördagen, men det gjorde inget. Jag har vinterdäck på bilen fortfarande, så att temperaturen pendlade runt nollstrecket brydde jag mig inte om.

Jag åkte till syrran för att få se foton och höra lite nyheter från hennes och A:s resa, som de kom hem ifrån i måndags. Dessutom hade hon lovat att baka laxmuffins (som jag tyvärr glömde fota), som jag skulle vara ”försökskanin” till. Jodå, de gick att äta. De var faktiskt riktigt goda! Jag tryckte i mig tre stycken… 😉

När jag startade hemåt skulle jag åka förbi grillen vid busstationen och köpa grillmat att käka på en parkering längs vägen (favorit i repris, jag har gjort det förr). Den var stängd för renovering?!? Istället hänvisade de till sina andra två grillar, varav den ena låg ett halvt kvarter bort. Jag åkte dit – men den var också stängd?!? Inte en lapp, inga öppettider, inga lampor. 😯 Jag iddes inte söka rätt på den tredje, utan gick in på varuhuset jag parkerat bredvid och köpte mig något att värma hemma istället.

Idag, söndag, har jag lagat egen grillad kyckling här hemma, då jag (åter-) upptäckte den innan den kröp ut ur kylen av sig själv.* Annars har jag inte gjort så mycket. Sett mina inspelningar och vänt mig från ena änden av soffan till den andra då och då, för att inte få liggsår. 😉

Vädret var bättre idag, d v s det varken regnade eller snöade. Det var grått och mulet hela dagen, men eftersom jag ändå var uppbokad med annat så gjorde det inget. Då slapp jag fälla för persiennerna. 😉 Under kvällen har jag tvingat mig till disken, och nu är det datorn som gäller. Den har vilat hela helgen, så jag har mycket att ta igen.**

Det var min oootroligt intressanta helg. Vad har ni gjort?

[tags]vårväder, laxmuffins, kyckling[/tags]

*) Den där kycklingen hade vi på jobbet väldigt roligt åt under fredagseftermiddagens fikarast – men så var det ju fredag också! Det är då vi är som allra svamligast. :mrgreen:

**) Och så har jag ju förstås tvätt som behöver vikas… 😆

4 kommentarer på “Ruskväder”

  1. Fy fabian vad vitt ni har det! Och jag som gnäller över att våren stoppat upp här. Fast det är klart, vi har ju olika förutsättningar. Hade aldrig kunnat bo så där långt upp. Bor egentligen för långt upp som det är nu!

    1. Vintern är lång, men den är alltid vit. Snön gör mycket för att lysa upp vintermörkret. Sen när det blir sommar har vi midnattssol, så vi tar igen det ljus vi saknat under vintern med råge.

      1. Midnattssol är häftigt, men för en som blir deppig av snö så låter inte resten så inbjudande.

Kommentarer är stängda.