Allmänt, Foto

Tvättdag

image

I det strålande väder som rådde idag, har jag gjort mitt bästa för att hålla mig inomhus (i svalkan). Det var dessutom hög tid att ta itu med tvätten, så jag har vistats en hel del i källaren.

Trots att solen stekte från en molnfri himmel, så blåste det nästan inget. Därför hängde jag tvätten inomhus, för den torkar så långsamt om det inte blåser. Visst torkar den ännu långsammare inomhus men då behöver jag inte bry mig om vädret. Jag litar inte på väderprognoserna, som dessutom växlar från timme till timme (känns det som) för att verka ordentligt opålitliga.

Annars har jag hört färdigt ljudboken jag hållit på med, läst en del i semesterboken jag tidigare tjuvstartat att läsa, slappat och ätit glass med chokladkolasås.* Jag hade kanske möjligen eventuellt behövt handla lite grann, men orkade inte. Det finns mat här hemma, om jag bara ids laga till den, och jag klarar mig utan mjölk om den tar slut.

Slavdrivaren Sonen A kom förbi en sväng och berättade att han ska köra skrot från källaren och garaget imorgon. Min källare och mitt garage, alltså. *suck* Jag har inte själv rensat ut något, men hoppas han inte slänger något allt för oersättligt. Vi har lite olika uppfattning om vad som kan vara bra att ha 😉 och vad som går att använda igen, respektive behålls av sentimentala/andra skäl.

[tags]sommar, väder, böcker, chokladkolasås, skrot[/tags]

*) Hur enkel som helst att göra: 1 dl mjölk, 1 dl O’boypulver och ett rejält kläm på sirapsflaskan. Koka upp och ringla över glassen. Såsen blir inte seg som kola, snarare tunn, men smakar ljuvligt!