Allmänt, Foto, Katter

Förberedelser

image

Nu börjar det vara dags att förbereda sig inför nästa år: beställningslistan för almanackor har gått runt på avdelningen. Redan? Jag har knappt hunnit med att vända fram rätt sida av min ”stora” almanacka, som visar ett halvår på varje sida. Så känns det, i alla fall.

I år ska jag göra en Drastisk Förändring, som jag faktiskt funderat på i flera år. Jag har beställt en almanacka i rätt storlek för handväskan, så jag kan ha med den överallt. Då kanske jag lyckas att inte boka flera saker samtidigt, för nu har jag almanackor överallt – väggen, skrivbordet, datorn (både online och offline), mobilen, samt diverse lösa lappar på kylen hemma.

Visst skulle jag kunna använda mig av almanacka i mobilen, men den jag använder där är krånglig att ändra saker i. Dessutom suger mobilen batteri som en tok, förutom att den stänger av sig själv då och då, så det är ingen hit att använda den för påminnelser.

Nu ska jag istället avveckla min tvåveckorskalender, en modell jag använt i flera år (och tänkt göra mig av med i ungefär lika många). Det ger lite mer plats på skrivbordet, och jag kan – som ni säkert redan förstått – synkronisera både jobbets och mina privata bokningar i den ”handväskevänliga” modellen av almanacka jag nu beställt.

Förutom den ska jag ha en ”stor”, med ett halvår på varje sida, samt en väggalmanacka. Modellen på väggen ska jag beställa från Kattakuten, precis som förra året. De andra två har jag beställt från jobbets kalenderförlag (som jag aldrig kommer ihåg namnet på).

[tags]almanacka, kalender, Kattakuten, 2013[/tags]

4 kommentarer på “Förberedelser”

  1. Här används enbart elektroniska kalendrar nu för tiden.Jobbkalendern synkas in i telefonen och sedan har maken och jag en gemensam googlekalender som också synkas in i telefonen. En googlekalender borde du också kunna ha. Köpte du inte en smartphone?

    1. Jo, jag har en smartfån, men jag vill ha en almanacka som ligger öppen på skrivbordet. Gärna med en tjusig penna till (jag är ”pennoman”, städigt på jakt efter Den Perfekta Pennan). 😎

  2. Jag brukade också vara pennoman och på jakt efter den perfekta pennan. Minns när jag hittade en penna som det stod ”Har tillhört statsverket” på (jag jobbade statligt då) – den var jag väldigt nöjd med. Men nu har jag slutat med pennor och är mer tekniknörd.

    1. Just nu har jag en reklampenna som favorit: gummerat grepp och lagom tryck på bläcket, som inte klumpar sig. Enda felet är att fjädern som släpper in/ut spetsen på pennan hakar fast ibland, så jag måste knacka pennan mot bordet för att spetsen ska sprätta till rätt läge.

      Det betyder att jakten fortsätter! 😉

Kommentarer är stängda.