Nu reder vi ut det här, en gång för alla.
På bilden visas apelsinris. Det är risgröt, vispad grädde smaksatt med vaniljsocker, samt tärnade apelsinklyftor, som blandats ihop, OK?
Vad det INTE är, är ris á la Malta. Det, i sin tur, är risgröt blandad med vispad grädde, som serveras med saftsås att hälla över.
Den som inte vet skillnaden får inget ris, med eller utan apelsin eller saftsås, nästa jul.
Hälsningar
vänavordning a k a tjatkärring
[tags]apelsinris, ris a la Malta, skillnad[/tags]
Jag skulle kalla båda varianterna Ris à la Malta. Jag är uppväxt med apelsinvarianten. Emellanåt med clementinklyftor istället för apelsin. Och när jag läser i mammas gamla kokbok från 40- eller 50-talet så kallar den också båda varianterna för Ris à la Malta. Och jag vet att Leif Mannerström har apelsin i sin Ris à la Malta. Så det hänger nog allt på vem som lagar den helt enkelt.
Ja, det verkar som att båda varianterna kallas ris a la Malta när jag kollar på recept, men hemma hos oss är det skillnad på de båda.
Gott är det ändå, vad det än kallas! 😉
Jag äter allt, med eller utan apelsiner. GOTT är det! Det blev både apelsinris och Ris à la Malta innan
julen var över. 😀
Julens bästa efterrätt!
Egentligen är det helknasigt, att efter årets största måltid, då man är mer än övermätt, ska man klämma i sig den mastiga efterrätten också – och den går ner! 😯
Alldeles, alldeles riktigt! Och det absolut godaste man kan stoppa in under hela julen!
Gott-gotti-gott-gott, vilken variant det än är! 😀