Allmänt, Foto

50-årsfirande

Servettrosett

K:s juniorer hade hjälpt till att vika servetterna fint.

Så var det dags att fira den första av oss ’63:or – K hade sitt 50-årskalas ikväll. Vi firar lugnare nu än vi gjorde för 10 eller 20 år sedan, men det var en väldigt trevlig kväll ändå! Jag satt bredvid – och pratade därför mest med – C och A, som också fyller jämnt i år. Inte för att vi känner oss som 50, oavsett vad det står på våra ID-handlingar… Vi kanske ska fylla 40 en gång till istället? 😉

Det är lustigt när jag tänker på hur gamla jag tyckte mina föräldrar var när de fyllde 50. Nu var vi idel ädel adel en massa löst folk som pratade om allt möjligt och mer därtill, hade allsång till både Ted Gärdestad, Pugh och Anita Lindblom, medan vi åt en god hemlagad crossover-buffé med kaffe och hembakad marängtårta till efterrätt. Jag såg ändå hur långtråkigt K:s tonåringar tyckte det var – men de gnällde faktiskt inte! (Nuförtiden har ju alla juniorer mobiler att leka med när vi vuxna blir för tråkiga för deras smak.)

Som tur var gick Speedy att starta utan besvär när vi skulle hem (jag skjutsade hem C och A, då jag ändå kör förbi deras bostadsområde på vägen hemåt), trots att det var -23 grader och han fått stå utan motorvärmare hela kvällen. Dessutom behöver han tankas, men det får jag fixa någon annan dag. Tanklampan lyser inte än, mätaren står bara lite lågt.

[tags]50-åring, kalas, trevlig kväll[/tags]