Allmänt, Foto

Planering

Handcreme

Jag provar en ny handcreme jag fått som ”smakprov” från Apoteket senast jag var dit. Den är som alla andra handcremer jag provat; ger en sidenmjuk yta till mina vinternariga händer, men tar en himla tid att massera in. 🙄

Igår kväll tänkte jag faktiskt göra undan att duscha (istället för att göra det i morse) och sedan smörja in mig med litervis av fuktgivande cremer över hela kroppen, så pass att jag skulle halka ur sängen… Under vintern blir jag en riktig torris och får klia mig över hela kroppen när huden blir som smärgelduk.

Den uppmärksamme ser att min handelslista ligger bredvid servetten (som har handcremen ovanpå). Eftersom det är måndag, är det även handlingsdag. Den här veckan utmanar jag mig själv genom att göra matsedel för hela veckan, även helgen! Annars brukar jag bara idas göra måndag till fredag, men eftersom ”rester” förekommer två gånger blir det ändå bara fem maträtter.

Jag försöker hålla mig till att handla en gång i veckan. Då undviker jag att frestas av godsaker i onödan. Visst händer det att jag ändå måste köpa t ex en mjölkliter eller cigg (oftast) efter några dagar, men då rusar jag bara snabbt igenom affären utan att alls titta åt något annat. OK, jag försöker göra så, även om det inte alltid lyckas.

Det innebär oftast att min kyl och skafferiet ekar lite tomma framåt helgen, men jag lyckas ändå alltid fixa något i matväg åt mig själv. Jag är inte kinkig, utan tycker att t ex djfr gröns körda i micron och sedan smörade & saltade är en utmärkt måltid (äts gärna direkt ur bunken jag tillagat dem i, för att spara disk). Det tycker inte juniorerna, så om någon av dem ska äta hos mig blir det genast svårare. Nå, jag alltid något i frysen som går att ta fram och laga till, plus att jag har nära till affären.

[tags]handcreme, matsedel, veckohandling, planering[/tags]