Allmänt, Foto

Fototräff

Fotovisning

Det var invigning av en fotostudio igår, och jag var förstås där! 🙂

Det visades foton från kurser som gått tidigare, och fotostudion visades upp samtidigt som en professionell fotograf visade hur man kan arbeta i studio (med belysning, etc). Vi fikade och köpte lotter, och som vanligt vann jag ingenting.

Jag ska inte gå någon mer fotokurs, då jag tvingats inse att kvaliteten på bilderna inte beror på kameran, utan på den som håller i kameran… 🙄 OK, så illa kanske det inte är, men jag har tappat suget.

För bara ett par år sedan fotograferade jag allt möjligt och försökte se till att ta med mig kameran överallt. Numera kanske jag ids ta något mobilfoto emellanåt – och knappt ens det. Det har skett en drastisk minskning av antalet fotomappar på min dator, kan jag lugnt säga…

Paradoxalt nog har antalet foton i bloggen ökat, i takt med att antalet foton i datorn minskat. Det beror på att det numera är så enkelt att lägga upp foton direkt från mobilen. Förr fick jag ladda in dem i datorn och krympa dem i storlek först, innan jag kunde publicera dem. Nu trycker jag – i princip – bara på ”sänd”, så är det klart.

Vi, på min avdelning, har varit ut och ätit thaimat idag till lunch. Detta för att förskottsfira en blivande 50-åring, som bjuder oss på lunch hemma hos sig imorgon, på hennes riktiga födelsedag…! 😉

[tags]foto, 50-åring[/tags]