Allmänt, Foto

Kaffe

Kaffe

”Kaffetåren den bästa är, av alla jordiska drycker” minns jag att det stod på en broderad vepa någonstans i min ljuva ungdom.

Den som gjorde den vepan hade aldrig smakat äckelkaffet* på mitt jobb. Jag dricker det för att jag är nödd och tvungen** men har nu börjat lindra pinan genom att sätta socker i kaffet. Då går det lättare ner…

Eftersom A (som annars sköter kaffemaskinen på jobbet) är ledig ett par dagar, tar jag över maskineriet. Den måste rengöras och fyllas på varje morgon, annars stannar den och då blir det katastrof. Idag fick jag en överraskning när jag fyllde på kaffet!

Vi får kaffe i stora påsar, förpackade i kartonger. Jag behövde öppna en ny kartong – och där låg en godislåda bland kaffepåsarna! Hupp! 🙂 Det var leverantören som bjöd oss på ”något gott till kaffet”. Smaskens!

Den energi som höll mig igång på måndag kväll krävde omladdning igår. Det blev en lugn och skön kväll, sovande framför TV:n. Kan även bero på middagskoma, då thaikycklingen jag lagade till middag var grymt god. 😉

[tags]kaffe, kaffemaskin, Werther’s, kyckling[/tags]

*) Det är inte själva kaffet det är fel på, då det fungerar alldeles utmärkt att köra i bryggare/perkulator. Då blir det jättegott. Det måste vara något med maskinen som gör att kaffet blir äckligt; för snabb bryggning, för kallt vatten, whatever.

**) Jag behöver MYCKET kaffe på morgnarna. Framåt eftermiddagen börjar koffeinnivån ha stabiliserat sig, så jag drar ner på kaffedrickandet, och vissa dagar dricker jag inte ens kaffe-på-maten efter att jag ätit middag.