Allmänt, Foto

Julshopping

Jobbarkompis

När jag åkte till L igår för att handla julklappar, blev det en lite ovanligare resa.

Först missade jag att bli stoppad av polisen. De stod med tre (!) bilar och plockade in bilister som fick blåsa – men bara från ena hållet. Själv kom jag från andra hållet och kunde bara åka förbi.*

Efter några kilometer fick jag testa både reaktionsförmåga, ABS och dubbdäck, då renar sprang ut på vägen precis när jag mötte en lastbil. 😯 (Allt fungerade utmärkt, tackar som frågar!) Och efter ytterligare några km mötte jag ännu en polisbil, den här gången i full utryckning.

Jag rekommenderar verkligen att julhandla** en vanlig vardag så pass långt före jul! Det var gott om parkeringar, lite folk i affärerna, korta kassaköer. Jag kunde strosa omkring i lugn och ro, helt utan stress, och hittade allt jag tänkt köpa (och lite till).

Sedan åkte jag till Världens Bästa Bebis – och det vet ni väl alla vem det är? Han var värre livad och sken som en sol – härligt! Tomten kommer nog att ha många paket åt honom i år… *harkel*

När jag åkte hemåt stannade jag och åt på en restaurang längs vägen. Där sprang jag på en pensionerad jobbarkompis som jag inte talat med på länge, så vi hade hur trevligt som helst medan vi åt! 🙂

På tal om mat, så har veckans matsedel ändrats – igen. Jag visste att det skulle löna sig att göra en stor sats köttfärslåda! 😉

[tags]poliser, julhandel, bebis, pensionär[/tags]

*) Jag gillar att bli stoppad och få blåsa – jag dricker inte alkohol. Och om de får fast någon rattfyllerist så slipper jag möta den i trafiken… Det är ju så; hur försiktigt man än kör, så vet man aldrig vem man möter.

**) Visst kommer jag att handla en del på nätet också, men vissa klappar vill jag känna och klämma på innan jag slår till.