Allmänt, Foto

På plats

Micro

Nu är nya mikron på plats. Den fungerar, men har ett fel: den än snäppet för liten för mina tallrikar (som i sin tur verkligen är gigantiska, jag har faktiskt funderat på att köpa tallrikar i mindre storlek)…

Det går att stoppa in en tallrik och värma det som är på den, men öppningen är något mindre än insidan av mikron (!?!) så man måste luta tallriken lite grann för att få ut den igen. Om det finns minsta vätska på tallriken, rinner den då över kanten och ut i mikron. Jag vet faktiskt inte hur jag ska göra. Om jag ska lämna igen den eller om jag ska använda assietter istället.*

Nu är glada julen slut, slut, slut – alla mina fyra julgrejer är undanplockade och vanliga prydnadslampor har hamnat i fönstren igen. Mer än så behövdes inte göras. Ja, jag har förstås plockat ur de röda stearinljusen från bordsstaken och satt tre av dem i min stumpstake istället. Återstår bara att idas elda upp dem. Jag kanske använder mig av syrrans tips, en ljuslykta eller två att elda stumpar i – utomhus.

Ute i slasket, alltså. Det har kommit lite vitt på marken, men det regnar snart bort. *djup suck* Enda trösten är att halkan gått över – så länge det varar. Tråkigt väder men vi får ju inte bestämma. En ljuspunkt i tillvaron är att det verkar bli kallare framåt nästa helg, så det börjar kännas som vinter igen. Det är verkligen inget vinterväder med plusgrader varenda dag! Tack och lov har vi i alla fall fått så mycket snö, att det fortfarande är vitt på backen, men gräset börjar skina igenom på välskottade ställen.

[tags]mikro, julpynt, slask[/tags]

*) Jag har inte använt den än, annat än att jag provat värma vatten för att se om den fungerade. Har kvar allt packmaterial; kartong, plast, etc.

2 kommentarer på “På plats”

    1. Jo, jag behövde inte fundera så länge på det. Den är nerpackad i kartongen och ska återlämnas imorgon – när alla helger äntligen är över, så affärerna är öppna som vanligt igen.

Kommentarer är stängda.