Allmänt, Foto

Kvällsdrink

Strawberry Daiquiri

Jag behövde en avslappnande kvällsdrink efter en hård dag, så jag tog en Strawberry Daiquiri. Alkoholfri, förstås. (De finns på tetrapack numera, med en liten notis som talar om att man bara behöver hälla i rom för att få en ”riktig” drink.)

Jag har närt en orm vid min barm. A är en riktig slavdrivare. 😉 Först köpte han två räfsor*, sedan roade vi oss med dem ute på gården hela kvällen. Nå, det blev fint, men vi har lite delade meningar om ifall vi är färdiga eller inte… Fortsättning på den diskussionen ikväll, antar jag.

Vi var några från jobbet som åkte till mitt favoritmatställe V och åt ärtsoppa med pannkakor till lunch. Alltså, den ärtsoppan är verkligen jättegod – hemkokt! Idag får jag åka hem och äta en av lunchburkarna jag har i kylen, för nu har jag plötsligt två: dagens och gårdagens.

Lönen har rasslat in på kontot, så jag ska sätta mig med räkningsbunten ikväll och se till att få undan de betalningar som inte dras automatiskt från kontot. Detta för att jag ska veta vad jag har att röra mig med på shoppingresan imorgon. *nynnar* IKEA, IKEA… 😉

UPDATE
Det bjöds på fika efter morgonmötet: inte mindre än tre hembakta sorter! Jag har gått två varv förbi fikabordet, ett under ordinarie fikarast och ett när jag tog en extra fikarast bara-för-att. Nu sitter jag ensam och håller ställningarna idag igen. Åtminstone fram till lunch. (Och fikar framför datorn – jag håller ju ställningarna!)

UPDATE 2
Haha! Jag hann inte mer än uppdatera det jag nyss skrivit så ringde en av De Besvärliga** och ställde sina frågor utan att begripa svaren. Igen. Jag förtjänar nästan en tredje sväng till fikat…?

UPDATE 3
Och strax efter lunchen kom nästa Besvärliga Kund. Jag är alldeles svettig av tillbakahållen ilska frustration. (Det är alltså inte bara ”vanliga” besvärliga kunder, utan ett fåtal som återkommer gång efter gång. Med samma ärenden.)

[tags]Strawberry Daiquiri, räfsa, ärtsoppa, räkningar[/tags]

*) När han köper något till mitt hushåll, betyder det att han går till järnaffären och skriver upp det – på mig?!? Det är bara för mig att snällt gå dit och betala när han investerat.

**) Vi har några som återkommer gång efter gång med samma frågor utan att kunna förstå det vi förklarat för dem på lekskolenivå femtielva gånger. (-Så om jag tar två plus två, vad blir det? -Det blir fyra. -Men hur många blir det kvar om jag tar tre, då? -Då blir det bara en kvar. -Så om jag tar vadsadunu två plus tre så blir det en? 🙄 )