Allmänt, Foto

Dagen efter kvällen före

Färja

Jag tog färjan över Träsket, för en kväll med svägerskan och ESC. Vi har som tradition att se finalen tillsammans, baraföratt. Om inte annat hjälper det till att hålla sig vaken, för hemma skulle jag somna efter de typ tre första låtarna…

Syrran med tillbehör och son var där precis när jag kom, men H hade fått något skräp, eventuellt med batterisyra på, i ögat. Vi försökte spola ur det så gott vi kunde, men det slutade med att de åkte hem till K, för att svänga förbi akuten. (Vi fick rapport senare, att allt gått bra. Ingen fara med ögat.)

Finnspets

Den Rödhåriga mötte mig ute på gården, men hon var inte fotogenique den här gången. Hon ville verkligen inte vara med på bild, utan rusade runt och kunde inte vara stilla ett ögonblick. Väldigt svår att fånga på bild.  Tyvärr var inte A med mig* men hon var glad ändå. 🙂

E bjöd på middag (baconbiffar) och jag bjöd på TV-snacks (ostbricka), så det var en mätt och belåten Snigel som rullade hemåt mitt i natten. Jag såg en och annan tjäderhöna på vägkanten, samt flera självmordsbenägna harar. De är som små renar (eller om renarna är som stora harar?) vad gäller trafikvett. -Jag springer över vägen precis innan bilen når fram – och sedan tvärändrar jag mig och springer tillbaka när den inte hinner bromsa mer… 🙄

Idag har jag inte gjort många knop. Jag har funderat på att gå upp och ta itu med skrubben jag skulle rensa, men tar den någon annan dag. Dagens största ansträngning var att plocka in i diskmasken och köra igång den. Nu har jag ”bara” handdisken kvar.

[tags]ESC, middag, snacks, finnspets, tjäderhönor, harar, renar, disk[/tags]

*) Hon ÄLSKAR verkligen A, och blir jätteglad när jag kommer – ibland följer ju A med mig.