Allmänt, Foto

Ledig

Röra

Friden har sänkt sig. Dammet har lagt sig. Jag kan pusta ut. Men även om det är jobbigt att hinna med honom, så är han ändå världens goaste lille gosse! 🙂

Under veckan som gått har jag alltså fått ha barnbarnet + hans mor på besök. Vattnet hade stängts av igen, i fastigheten där deras lägenhet finns, men nu är allt färdigt, så de har åkt hem.

Eftersom B fyllde år (28, ifall ni undrar) i måndags hade jag tänkt åka dit och uppvakta, men då hon kom hit så blev det ingen resa till L för mig. Som tur var 😉 glömde hon lägenhetsnycklarna här, så jag måste åka på shoppingresa dit med dem imorgon. 😆

Vi har hunnit uppvakta A, som fyllde 30, och har därför ätit smörgåstårta i två dagar. *mums* Han och jag har fått äran att vara barnvakter en dag – i flera timmar! 🙂 B var tvungen åka till S på ett (sedan tidigare inbokat) läkarbesök, så vi barnvaktade under tiden.

Tyvärr gjorde jag det oförlåtliga misstaget att – håll i er! – torka av lillens fingrar med disktrasan (när hans mor såg det…)!!! Jag blev snabbt degraderad som barnvakt, så hade inte A lovat komma och hjälpa till så hade hon nog ställt in resan. :mrgreen:

Annars har dagarna blixtrat förbi. En liten glad gosse har kvittrat ljuva toner åt 1)mig, 2) katterna, och – framför allt – 3) lampor och takfläktar hela veckan. Jag har lagat mat, plockat fram och bort mat, torkat bord (och små barnahänder), diskat med och utan diskmaskin, tvättat, handlat, kokat kaffe, försökt hinna dricka kaffe, etc, dag ut och dag in.

Sedan de åkt har jag röjt ihop i gästrummet (de får sova i sängkläderna en gång till innan jag stoppar dem i tvätten) och har nu ”bara” kvar att röja här nere. Men först ska jag slappa en stund – det var ju liksom det jag tänkt göra under semestern. 😉

[tags]mormor, barnbarn, barnvakt, födelsedagar, semester[/tags]

4 kommentarer på “Ledig”

  1. Fördelen med barn i huset är att du undviker inbrott. Tjuvarna tittar in genom fönstret och konstaterar att här har någon redan varit… Vadå varför inte torka med disktrasa!? Ett liv fritt från bakterier är livsfarligt. Ta nu och torka av golvet-med disktrasan!

    1. Hemmet blir ännu mer inbrottssäkert när tjuvarna ser att allt som finns är luggslitet och fullt av kladdiga (små) handavtryck. 😉
      Disktrasor är ju en av grundstenarna i barnomsorg! Passar till både bord, barnahänder och köksgolv! :mrgreen: (För övrigt var det en ny, just ursköljd disktrasa, även om hon fick det att låta som att jag precis torkat ur kattlådan med den.)

Kommentarer är stängda.