Allmänt, Foto

Nytt år

Så var det dags för årets första inlägg, i årets första skälvande minuter. (Det betyder att jag är en tristnisse som sitter hemma, men jag trivs faktiskt med det just nu.)

Jag hade en massa saker jag tänkt göra idag – skotta snö, tvätta, vika tvätt, diska, m m – men så upptäckte jag att det var ”Homes under the hammer” hela dagen på BBC Lifestyle. Vips var hela listan med att-göra-saker borta och glömd… 😉

Så småningom kom A förbi och skottade åt mig, på villkoret att jag lagade mat och bjöd honom. OK, tänkte jag. Sån tur att jag precis idag skulle ha brysselkålsgratäng till de baconlindade kycklingfiléerna. He he. Jag försäkrade honom om att ingen dött av brysselkål, och risken fanns att han kunde få i sig något nyttigt. Han åt, men bad inte om att få matlåda med sig hem. Konstigt…? :mrgreen:

20141222_073416

Den nya kaffemaskinen på jobbet har kommit för länge sedan. Vi är goda vänner, kaffemasken och jag, och den är betydligt lättare att sköta än den förra maskinen. (Jag sätter alltså inte sönder den så fort jag öppnar luckan, när det är min tur att vara maskinskötare.)

Nu får den klara sig utan mig en vecka, för jag tog ledigt både fredag och måndag. Först hade jag inte alls tänkt vara ledig någon dag, men så blev jag plötsligt tvärless och bestämde mig för att göra av med ett par semesterdagar, trots allt.

20141222_104855

Vår gamla chef, som precis har gått i pension, kom förbi med avslutspresenter åt oss på avdelningen. Hon är en flitig lapptäckssömmerska och hade sytt ett gäng grytlappar. Min svägerska E hör också till samma gäng, de är en grupp som hållit på med lapptäcksteknik i flera år.

E kom förresten förbi idag! Hon var och handlade inför nyåret, och tyckte vi kunde dricka kaffe (och äta glass, som hon hade med sig) tillsammans. Vi satt och surrade ett bra tag, innan hon kom ihåg att hon hade mat i bilen, som hon måste fara hem med.

20141231_182528

Lille J fick två lektunnlar i julklapp, så en lämnades kvar här. Det gillar katterna! Madamen har genast lagt vantarna på den, och froppisen gör sitt bästa för att störa henne när hon sover där inne. Just nu ligger tunneln lite illa placerad, med en stor leksaksbunke som blockerar ena änden, men den rullas lite fram och tillbaka emellanåt.

Kylan har släppt greppet. Om det var -27 under julen så är det runt noll nu. Det har nog varit plusgrader under kvällen, för jag har hört att det har droppat från träden när jag varit ut och rökt. Jag har därför roat mig med att skrapa bort så mycket fasttrampad snö från bron som möjligt, så jag kan ställa ut min julklapp: en skoborste med skrapa. (Det kan hända ni får bild på den någon gång.)

[tags]nyår, brysselkål, Homes under the hammer, kaffemaskin, semester, grytlappar, lektunnel[/tags]