Allmänt

Vardag

Så. Nu är helgerna över och förbi – för den här gången. Med lite tur kan jag komma på rätt tideräkning inom ett par veckor. Just nu försöker jag komma ihåg att det är nytt år, så jag byter almanackor lite här och där.

Vilken dag som helst kommer jag även ihåg vilken veckodag det är, för att inte tala om att hamna i rätt månad. Jag har just nu (mentalt) den 7 december 2015, men det känns inte helt rätt.* Får konstiga sökresultat när jag söker i arkivet på det datumet… 😉

Eftersom det är början av en arbetsvecka tänkte jag veckohandla efter jobbet idag. Hmm. Jag vet ändå inte vad jag ska hitta på att köpa/ laga/ äta, men om inte annat kan jag leva på smörgås ett tag. Det skulle i så fall inte vara första gången den dieten dyker upp i Snigelskalet… 🙄

Det märks tydligt att jag varit ledig fleeera dagar; jag är helt frånkopplad i huvudet (vimsigare än vanligt) och alla har samlat Besvärliga Ärenden på hög åt mig medan jag varit borta. Så är det på det här jobbet.

Det är bara under sommarsemestrarna vi gör (de mest brådskande av) varandras arbetsuppgifter, under andra ledigheter samlas de på hög tills man kommer tillbaka. Men jag klagar inte, jag är bara inte riktigt i takt med mig själv idag.

[tags]vardag, almanackor, veckohandla, vimsig, ledighet[/tags]

*) Dessutom, eftersom det är första arbetsdagen på veckan, känns det som måndag. Vid en koll i almanackan visar det sig att 7 december 2015 faktiskt ÄR en måndag! 🙂 Så jag var ju nästan rätt, bara lite före min tid.