Allmänt

Äsch

Min fina snälla välartade Speedy (alltså Mazdan) gick i strejk igår när jag skulle hem från jobbet. Han harklade sig, och sen sa han inget mer… Faaasen också, batteriet tog slut! Stendött! 🙁

Nå, med lite hjälp av diverse medarbetare (och ett antal förvirrade telefonsamtal till stackars A) fick jag startström och kunde ta mig hem. Nu står Speedy i garaget med motorvärmaren inkopplad, och planen är att byta till batteriladdaren när jag kommer hem ikväll. (Ville bara tina av honom all frost först.)

Det har blivit alldeles för många kortkörningar – utan motorvärmare – den senaste tiden. De laddar ur batteriet. Jag måste nog ta en sväng till svägerskan, syrran eller barnbarnet när det blir varmare, för att ladda upp batteriet igen. En ny ljudbok är på gång, som jag kan börja med under färden. Långkörningar är perfekta för att ”komma in i” nya böcker! 🙂

Det blev kallare under gårdagen, från -11 på morgonen till -18 när jag skulle hem, men det är ju ingen kyla som brukar bekymra mig. Att det är -28 idag 😯 gör saker och ting lite besvärligare, men inte mer än att jag klarar mig. Problemet är att jag inte har handlat, så matsedeln står i vänteläge just nu. Men så länge jag har smörgåsar hemma klarar jag mig. *rycker på axlarna*

Det är nämligen inte kul att handla när det är så här kallt. Maten fryser innan jag är hemma, speciellt sådant som inte ska frysa – typ färska grönsaker och annat. Nå, jag får modifiera min handelslista (och matsedel) och ta mig till affären, men inte idag. Jag väntar tills det blir lite varmare. (Läs: jag har ännu kaffe, cigg och kattmat hemma.)

[tags]kallt, bilbatteri, startström, motorvärmare, batteriladdare, veckohandling, matsedel, frusen mat, köra bil, ljudbok[/tags]