Allmänt

Regn är lycka

Så härligt! Det regnar, spöregnar, idag – och jag gillar det! 😆

Folk går omkring och gnäller och hänger med huvudena, medan jag lever upp. Yes! Inget slår ett riktigt regn! Synd att det inte åskar också, men det är väl att begära för mycket så här tidigt på säsongen.

Jag har suttit i det strilande regnet på bron medan jag morgonrökte, och funderade på den eventuella tältpaviljongen jag vill ha. Frågan är var jag ska ställa den – jag måste mäta upp utrymmet där jag tänkt ha den för att se om den ryms. Annars får jag ställa den typ mitt på gräsmattan, men det blir inte helt bra.

Där finns sedan tidigare min torvblocksrabatt, som är igenvuxen med ogräs. Jag kanske skulle rensa upp den i år och plantera de rosenbuskar jag tänkt sätta dit? Min trädgårdsiver, som jag hade för några många år sedan, försvann lika fort som den kom, men rosor är ju perenner. Plantera en gång, och se om de överlever vintern…

Sedan kommer frågan om sandlådan – att ha eller inte ha? Det finns ju modeller där man kan fälla ihop locket till sittbänkar, för jag kan inte ha en sandlåda utan lock. Hallå kattrackor, titta vad jag köpt åt er! Nu är det ju faktiskt lille J som kommer att använda den istället, när han besöker mig.* Och var ska jag ställa den?

Hoppas det blir en varm sommar så vi kan ha ute den lilla plaskpoolen jag köpte åt lille J förra äret. Egentligen ville jag ha en ännu mindre, men hittade inte rätt modell. Det går åt så jäkla mycket vatten att bara fylla ett par cm på botten när poolen är stor och marken ojämn.

Inför sommarmarknaden måste jag röja i källaren. Tanken är att skicka alla gäster till duschen i tvättstugan (i källaren), då badrummet uppe annars bara blir en fuktig klibbig grotta med blöta handdukar överallt. Dessutom går alla på toa jämt och ständigt, och stänger dörren när de går därifrån – så fukten inte slipper ut. I tvättstugan får de plaska och blaska hur mycket de vill.

Mina funderingar i regnet fortsätter…

[tags]regn, paviljong, trädgård, sandlåda, pool, källare[/tags]

*) Han kommer inte att använda den på samma sätt som katterna. Hoppas jag. 😉