Allmänt

Godare än väntat

Jag gjorde lax & broccoli-lasagne igår, och den blev faktiskt mycket godare än jag väntat mig. Till och med A, som fick agera broccolihatande försökskanin, åt med god aptit – OCH återkommer idag för att äta resterna till middag!*

4 djfr laxfilébitar
Salt & peppar
1 påse djfr broccoli
Lasagneplattor
1 liter ostsås, hemgjord eller köpt (ex Keldas, eller ”Pastagrädde” som den heter hos Norrmejerier)

Tina lax & broccoli.
Fräs laxen i stekpanna och salta & peppra.
Varva sås, lasagneplattor, lax och broccoli i en ugnsform.
200 grader i ca 45 minuter.
Valfritt med sallad till (det är mycket broccoli i den).

Husmoderstips: hacka gärna broccolin i betydligt mindre bitar än buketter. Min lasagne blev lite knölig på ytan och det var mycket luft mellan lagren… Den blev god ändå, men såsen rann bort från ett hörn av översta lagret med plattor.

[tags]lasagne, lax, broccoli[/tags]

*) Om det beror på mammas gratismat eller om han verkligen gillade det, vet jag inte. Jag hoppas (förstås) på det förra. 😉