Allmänt

Det var inte meningen

Igår öste regnet ner igen, efter flera soliga dagar. Jag hade planer på att ta hand om tvätten, men då ringde B och talade om att gossarna önskade sig sällskap. 😉 Jomenvisst! Jag nappar gärna på alla tillfällen att pussa gossarna, så jag hoppade i duschen för att göra mig klar.

Precis när jag var på väg att greppa handväskan, kom svägerskan förbi på besök. Vi satt och surrade en stund, drack kaffe, och så for hon hem. Jag hoppade in i bilen och insåg att jag hade ont om tid. Då har man två alternativ: östra eller västra sidan av älven? Östra sidan är lite kortare färdväg men går genom en långsträckt bebyggelse med hundar, ungar och hembryggt äppelvin 50 km/h. Västra sidan är mer ”plattan i mattan”, så jag valde förstås västra sidan. :mrgreen:

Jag tog mig inte mer än någon km innan jag var tvungen att vända och uppsöka en bilverkstad. Det var som att köra i sirap! 😯 Plattan i mattan gjorde max 70 km/h, oavsett växel. Verkstaden kollade vad felet var och beställde delar, så på måndag – om delarna kommit då – ska Speedy in på renovering. Jag får köra honom, men bara korta sträckor i låg hastighet, innan dess. (Jag tror jag kan bli utan bromsar, men tekniska förklaringar – speciellt vad gäller bilar – är grekiska för mig.)

Det var inte meningen att jag skulle ta mig någonstans. Jag tror det är tvätten som spökar, när jag försökte smita undan den igen. 😉 Jodå, den är i källaren – en del av den faktiskt i masken – och sorterad i högar på golvet, så det går fort att tvätta. Synd, bara, att det fina vädret är över, så jag inte kan torka tvätten utomhus.

Men vad gör det? Jag har ju gott om torr tvätt att vika ändå! 🙄

[tags]barnbarn, bilverkstad, tvätt[/tags]