Allmänt

Hobbykurs

När nu hösten står för dörren börjar det vara dags att anmäla sig till någon kurs, alternativt plocka upp någon hobby som slumrat. Det går som en löpeld genom bekantskapskretsen. 🙄

Vad som verkar vara väldigt inne just nu är att sticka. Hmm. Jag har inte stickat på många år, men minns att hur jag än bar mig åt blev det ojämnt och fullt av tappade maskor. Samtidigt skulle det vara kul att prova igen – om inte annat kanske det håller mig vaken framför TV:n på kvällarna. En halsduk (till mig själv) borde jag väl få ihop? 😉

Jag brukar ju vanligtvis somna i soffan, sova bort hela kvällen, och sedan vara pigg mitt i natten. Nu kanske det börjar vända?!? Jag har varit vaken de senaste kvällarna, även om jag senare ändå somnat framför TV:n – men inte förrän vid den tid då andra går och lägger sig. 😯

Jag läser rätt mycket. Eftersom jag ändå inte kan se TV i sängen (åskan tog digitalboxen och jag har inte beställt en ny) så borde jag ta med mig boken och mobilen/väckaren upp till sovrummet på kvällarna. Nu blir det istället att jag läser vid matbordet och ser på TV (och sover), medan mobilen laddas, i soffan.* Här är läge för skärpning! 😉

Den senaste boken jag läste har tagit slut, så nu är jag i desperat jakt på en ny bok att sätta tänderna i. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska ta en deckare igen eller om jag ska variera mig med något annat. Dessutom kan jag inte bestämma mig för om jag ska köpa en bok eller låna från bibblo. Det är lite plus och minus med båda delarna, på olika sätt. 😕

B föreslog att jag skulle dra igång en bokcirkel, men det vet jag inte om jag vill. Jag läser gärna, och jag läser mycket, men jag vill inte diskutera det jag läst med andra. Det är OK med goda råd och tips om bra böcker/författare, men att resonera om vad och varför är inget jag ger mig på. Jag kan inte förklara varför en bok är bättre/sämre än en annan, annat än att det känns så. Och de böcker jag gillar, behöver ju inte andra gilla.**

[tags]höst, kurser, handarbete, stickning, sova, läsa, böcker[/tags]

*) Mobilladdaren sitter i en kontakt bredvid soffbordet. Bekvämt att surfa på mobilen under reklampauserna, när mobilen ändå ligger där.

**) Joo, det behöver de! Alla jag känner ska läsa samma böcker som jag! Och alla ska tycka som jag, vad gäller de böckerna! 😈

2 kommentarer på “Hobbykurs”

 1. Jag vill vara med i en bokcirkel!

  Eller en syjunta!

  Trodde inte det var några krav på att man behövde läsa (eller sy).
  Det är väl ändå fikat som är det viktigaste???

  1. Hmmm, där sa du nåt…! 😉

   Problemet är då att jag måste baka, åtminstone EN gång. 🙄

Kommentarer är stängda.