Allmänt, Foto

Till slut

151018-middagsforslag

Det blev middag av det här, men inte den jag planerat…

Helgens matplaner innehöll den (under veckan) överhoppade kycklinggrytan. Till min stora förvåning hade jag inte ”rätt” sorts djfr gröns hemma, men jag plockade upp ur frysen det som fanns. Sedan funderade jag under dagen om jag ändå skulle försöka mig på gryta eller inte – och det blev ”inte”. Kycklingen blev ugnskyckling, med grönsaker, ris och sås.

Dagens middag blir favorit i repris, då jag bestämt mig för att spara resterna till middag, och äta lunch från grillen. Jag ska bort ikväll, men måste hinna handla först. Det blir lite kärvt om tid, så att bara värma en färdig portion passar bra ikväll.

För övrigt har jag börjat med tvätten under helgen. (Intresseklubben noterar väl?) Först och främst har jag tvättat upp gästrummets sänglinne, så de får sova på nytvättat när de kommer nästa gång. Sedan har jag ”bara” all den andra tvätten kvar… (För att inte tala om tvättvikningen. Men den talar vi inte om, eller hur? 😉 )

Under helgen har jag också satt fram fågelmaten – för EN gångs skull innan snön kommit. Dessutom har jag – till slut – kommit ihåg att åka till graven och placera lykthållaren i marken innan marken frusit. Bara det ger vuxenpoäng så det visslar om det! 😉

Det har varit varmt väder, med plusgrader både dag och natt i någon vecka, men i morse hade det vänt igen. Frosten låg tät över bilrutorna och det kändes nästan halt på trappen när jag försiktigt smög nedför den. Det är den osynliga frosten som är värst, då man är helt oförberedd, så jag tar det lugnt på utvalda ställen.

UPDATE
Det var just den osynliga frosthalkan som fick mig att ställa in min fikastund hos S, då dimman lade sig som en våt filt över nejden redan innan jag ens hunnit från jobbet. 🙁 Nåja, jag får åka dit någon annan dag – när jag fått på vinterdäcken.

[tags]kyckling, tvätt, fågelmat, frost[/tags]