Allmänt

Känna efter

Jag ska inte ”känna efter” för mycket… 😉

När man bli äldre drabbas ju kroppen av fler krämpor – verkliga eller inbillade – än när man var ung. Det är ju så att jag inte direkt hoppar ur sängen med en sång på läpparna numera, utan det är mera av knakande-knän-och-värkande-rygg vid uppstigningarna. Ja, ja. Det är väl en del av charmen med att bli äldre: lite längre uppvärmning innan jag kommer igång ordentligt.

Planerna för helgen är ungefär desamma som tidigare helger: jag drömmer om en jul hemma IKEA-resa, som egentligen borde vara en sväng till L, fast jag borde dejta Herr Tvättmask (för att inte tala om att vika tvätteländet…). Det slutar säkert som vanligt, med att jag hamnar på soffan och fastnar där. Med korta avbrott för att byta tvätt i masken. 🙄

Jag är svårt sugen på bokrean! Den senaste låneboken från biblioteket till läsplattan tog slut igår, och det är två veckor tills jag får låna något igen.* Därför har jag kikat lite lätt på bokreans e-böcker** och ser flera intressanta (och väldigt billiga) böcker jag kan tänka mig att köpa hem. Risken är förstås överhängande att jag fastnar i böckernas värld hela helgen, men vem bryr sig? Tvätten far ingenstans utan min hjälp.

Det reas för fullt i diverse webbshoppar, även där det finns kläder. Trots att jag inte på något vis är utan kläder, så skulle jag kunna tänka mig att åtminstone kika lite på kläderna de rear ut. Och vårens nyheter, förstås. Det är ju faktiskt ett väldigt smidigt sätt att shoppa – sitta vid datorn och klicka, och så får man paket hemskickat!

Jag är förstås väldigt traditionsbunden och håller mig till ”de gamla vanliga” shopparna, men oj så mycket roligt det finns på oväntade ställen online! Dock brukar jag dra både ett och tre djupa andetag samt vänta till dagen efter – och då märker jag att jag faktiskt kan klara mig utan den saken.

Jag försöker behärska min impulsshopping, men det går sisådär. 😉 Ett IKEA-besök brukar bli dyrbart (kan man gå igenom den affären utan att shoppa för hundratals kronor?) för att inte tala om hur jag shoppar loss på Rusta – av alla ställen! Där finns verkligen allt möjligt i bra-att-ha-väg! Jag brukar bunkra deodoranter och schampo, tvättmedel, kattmat, microfibertrasor*** och diverse annat jag hittar under min irrfärd mellan affärens hyllor.

[tags]krämpor, helgplaner, bokrea, shopping[/tags]

*) De har satt en gräns på två lån/månad, för e-böcker och e-ljudböcker.

**) OK, jag kollar inte bara på reaböcker, utan ser till min förtjusning att det snart finns en ny Elizabeth George på bokdiskarna, m m. Jag får förstås vänta tills den kommer som e-bok, för jag har verkligen inte plats för fler pappersböcker sedan jag slängde ut den stora bokhyllan.

***) Jag har lovat mig själv att inte köpa fler microfibertrasor nu. Jag har en hel plastback (från IKEA, förstås) full med splitt nya trasor. Jag kan städa hela huset både in- och utvändigt utan att behöva skölja ur en enda trasa – bara ta en ny.

4 kommentarer på “Känna efter”

  1. Du har inte funderat på Storytel eller någon liknande tjänst? Ingen begränsning på antal böcker per månad.

      1. Jag har Storytel och var inte jättenöjd i början eftersom jag tycker att utbudet inte var så bra. Nu har de blivit bättre och jag hittar det mesta jag vill ha där.

        1. Jag får kolla där – när jag läst ut allt jag köpt/lånat. Tack för tipset! 🙂

Kommentarer är stängda.