Allmänt, Foto, Katter

Fönsterbräda

2016-04-10 10.06.45I nuläget finns det EN ENDA fönsterbräda i hela huset, och katterna är svårt upprörda. Hur ska de nu kunna hålla koll på om Den Svarthårige kommer på besök? Froppisen försöker spana så gott det går, men alla sidor av huset kan inte täckas av den enda fönsterbrädan som är på plats.

Själv har jag roat mig med att mäta bredden på de nya fönstren ut mot altanen. Förr har det varit ett stort och ett litet fönster bredvid varandra*, nu är det två lika stora. Det ska köpas mörkläggande rullgardiner till de fönstren** och altandörren, men jag inser att vi kommer att få kapa lite i dem. Alternativt att jag köper en RIKTIGT bred rullis. Vi får se.

Planen är IKEA på onsdag, efter mitt besök hos dietisten. Jag skulle så stort väga mig i morse – som jag brukar på söndagar – men batteriet i vågen har tagit slut. Det är ett specialbatteri (d v s runt och platt) så jag hade inget hemma. Jag trodde det skulle vara ”vanliga” AA- eller AAA-batterier i den, men tji fick jag.

Under min shoppingrunda på IKEA har jag dessutom tänkt köpa en rottingfåtölj. Och en utegrupp. Hmm. Jag behöver en större bil, för jag ska även ha två kumpaner/ kompanjoner med mig.

Äh, vi får ta en av de andras bilar – de har kombi, det har inte jag – och så får jag lasta över de stora grejerna till min bil när vi kommer tillbaka till K. Annars brukar vi göra tvärtom, att jag tar bilen så jag slipper lasta om, eftersom jag shoppar mest… 🙄

UPDATE
Jag glömde tala om hur tyst det blivit inomhus! Nu kan jag bara ana grannhundens skall eller grusknastret från bilarna till och från äldreboendet. Värst är att jag inte hör när katterna jamar för att bli insläppta. Jag har redan råkat i onåd flera gånger bland dem. 😉

[tags]fönsterbräda, rullgardiner, dietist, IKEA, shopping, tystnad[/tags]

*) De satt alltså i kombination med altandörren, som var lika smal som det lilla fönstret; smal-bred-smal.

**) En icke mörkläggande rullis ska också köpas, men den ska fästas i ett köksfönster, utanför fönsterbågen, så där behöver måtten inte vara lika exakta.