Allmänt

Förbud

Det borde vara FÖRBJUDET!

Ibland händer det att någon rensar bland sina pocketböcker och ställer dem i en kartong i jobbets fikarum, så får vem som vill ta läsning med sig hem. Smart idé, som vi börjat med för ett par år sedan!*

Min arbetsiver, inför allt jag behöver göra hemma, sjunker drastiskt varje gång jag går förbi och ser de ynka pynka två (2) pocketböckerna som ligger kvar i lådan. De ser så ensamma ut, precis som om de behöver tas om hand… Och tänk så snabbt jag läser, de tar nog inte hela helgen att läsa…?

Men jag ska inte. Jag ska verkligen inte. Nej, låt bli, jag ska inte! Jag har inte tid!

(Och tänk att just de två böckerna är deckare jag inte minns att jag har läst! Det här kommer att sluta illa. Ojojoj.)

[tags]pocketböcker, helgnöje[/tags]

*) Kan vara längre tid än så – men det känns som ett par år, bara! 😆

6 kommentarer på “Förbud”

  1. Jomenvisst! Jag får väl säga som jag brukar: tiden går fort när man har roligt! 😉

  1. Oh ja – jag har en låååång önskelista med böcker att gnaga mig igenom! Förutom de där två som ligger i lådan och lockar mig… 🙄

   1. Om du inte stiftat bekantskap med honom ännu så kan jag varmt rekommendera Denis Lehane. Särskilt böckerna om Patrik Kenzie och Angela Gennaro. Underbara! Det är råbankade deckare som utspelar sig i Boston. De är svartvita, regniga, smakar blod och asfalt och krutröken ligger tät bland dimmorna.
    Andra böcker han skrivit är Shutter Island (Patient 57) och Rött regn (Mystic River). Han skrev också boken bakom filmen Gone, Baby Gone.

    1. Denis Lehane har jag träffat på tidigare, men tack för tipset!
     Just nu är jag inne i en väldigt engelsk period: Peter Robinson, Elizabeth George, Stephen Booth… Det varierar beroende på humör/ årstid/ whatever. 😉

Kommentarer är stängda.