Allmänt, Foto

Typiskt

20160607_073207Gissa vems tvätt som hängde ute när en regnskur drog förbi? Visserligen en liten regnskur, men ändå. Typiskt.

Dagens väder verkar annars bli uppehåll, kanske inte så jättesoligt, men jag saknar blåsten som slet i kläderna igår. Få se om allt är torrt till lunchen, annars får jag ta in tvätten när jag kommer från jobbet.

Mina knän mår inte bra idag. Det blev mycket trappgående med tung last igår, och det gillar inte knäna. Nå, det är bara att bita ihop och inte gnälla. Det blir ju inte bättre av att jag gnäller, eller hur?

Eftersom det är första arbetsdagen på veckan, ska jag veckohandla efter jobbet. Tror jag. Som vanligt har jag ingen inspiration, men det löser sig när jag väl kommer igång inne i affären. -Åh, titta – det där kan jag laga den här veckan! Och då behöver jag en sån, och så tar jag en sån när jag ändå går förbi, och en sån och en sån, så är hela veckan klar.

Det går förstås bättre om jag har En Plan (läs: handelslista) redan innan jag går till affären, men vi får se vad jag kommer fram till under dagen. Jag funderar starkt på en vegovecka igen. Inte bara för vikten, utan för att jag behöver lära mig äta mer grönsaker – av alla slag.* Det går att göra annat än sallad, vissa grönsaker blir faktiskt bättre av att tillagas.

[tags]tvätt, knän, handla, vegovecka, grönsaker[/tags]

*) ”Grönsaker” betyder i det här fallet även rotfrukter, bönor, majs, kål av olika slag, etc. Allt som växer ur (eller under) marken.