Allmänt

Måndag morgon

Herregud, vad jag är trögstartad denna morgon! 🙄

Nu börjar nedräkningen inför semestern: fyra morgnar till att snooza väckaren, sedan kan jag stänga av den för fyra veckor! Gissa om jag längtar?

Födelsedags-dags

Presenter till lille J (och hans bror) är beställda online, och hinner förhoppningsvis komma innan fredag. Dessutom planerar jag en runda förbi leksakshyllan när jag handlar mat, för de beställda grejerna har pärmar och går att bläddra i… Jag gillar att ge böcker i present, så är det. Kanske inte så jättekul för målgruppen, men jag gör som jag vill.

Jag vet inte riktigt hur planerandet inför födelsedagskalaset ser ut, men jag misstänker att kalaset blir hos mig. Åtminstone ett kalas – det kan bli ett till, hemma hos dem, också. Detta eftersom sommarmarknaden smyger allt närmare, och planen är att de landar hos mig – hela familjen den här gången – på onsdag kväll. Vi får väl se.

Utan fickor

En irriterande sak med klänningar (och kjolar) är att de oftast är utan fickor. Jag har en liten ”sminkväska”, som följt med som bilaga/present till någon tidning för länge sedan, att sätta mina nycklar, cigg och tändare i – för att sedan stoppa sminkväskan i handväskan. Jag ids inte dra med mig hela handväskan när jag går och fikar (och sedan ut och röker), så den lilla väskan är ett behändigt komplement till den stora.

Dessutom finns det två modeller av fickor: inuti och utanpå. De fickor som sitter utanpå klänningar måste tömmas, innan jag går på toa, eftersom allt annars ramlar ut. De fickor som är invändiga är mycket bättre, då de inte släpper ifrån sig sitt innehåll lika lätt.

Hantverkare

*djup suck* Jag skulle behöva få tag i en ”handyman”, då jag har en del småsaker som behöver åtgärdas hemma – förutom allt småfix runt fönstren som inte är klart. (Fönstren är en helt annan femma, som jag hoppas blir färdig innan vintern.) Det är smågrejer inom både snickerier och elektricitet, förutom att jag redan har målare inbokade. *gaahhh*

Det blir en dyr sommar för mig, det här, men å andra sidan behöver jag lägga pengar på Snigelskalet, då jag tillbringar (nästan) all min lediga tid där. Jag planerar redan att tapetsera om vissa rum – men inte förrän madamen dragit sin sista suck. Det är hon som klöser på väggarna på vissa utvalda ställen, inte froppisen, så det är inte lönt att göra något så länge madamen är i livet. Det får se ut som det gör, lite ”boheme chic”. 😉

Matsedel

Matsedel blir det inte denna vecka, heller. Jag har tur om jag får mig någon annan mat än smörgås, alternativt från grillen. Visst har jag planer, men när det kommer till kritan orkar jag oftast inte. Jag har t ex försökt göra korvsoppa hela veckan, men det slutar alltid med att jag öppnar kylen, ser ingredienserna, suckar – och tar mig smörgås istället… 🙄

Planen är i alla fall att handla idag efter jobbet, det är ju måndag!

[tags]måndag, nedräkning, presenter, sminkväska, hantverkare, renovering, matsedel[/tags]

2 kommentarer på “Måndag morgon”

  1. Den där sista veckan innan man går på semester tycker jag att man bara blir tröttare och tröttare för varje dag.

    1. Jag blir bara mer och mer uppskruvad med allt jag måste göra klart innan jag tar ledigt.

      Det börjar tära på sömnen också, då jag kommer på saker så fort jag lagt mig – men jag har ju mina anteckningar att använda mig av. En snabb notering med några stödord, så kan jag släppa det – jag kommer att komma ihåg det nästa dag. 🙂

Kommentarer är stängda.