Allmänt

Så sant som det var sagt

Självklart blev helgen en enda lång vila på väg mot måndagen. Nå, disk-tvätt-städ far ingenstans, så det finns kvar att göra. (Framför allt tvättvikningen, men det vet ni ju vad jag tycker om den…)

Jag har läst en väldigt spännande bok: Ensam kvar, av Alexandra Oliva. Det var knappt jag kunde lägga den ifrån mig, förutom då jag var tvungen att lägga den ifrån mig – för att hämta andan… Läs den!

Nu börjar det vara dags att byta till vinterdäck på bilarna. Förra veckan inträffade en svår olycka utanför B, som antagligen berodde på den morgonens frosthalka. Det är just nu som risken för olyckor är störst: halkan är oväntad och isen syns inte, ser bara ut som att det är blött på vägen. 🙁

Idag ska jag ta en fastedag. Verklig fasta – bara vatten, te och kaffe – tills imorgon. Jag behöver komma igång igen med viktminskningen, speciellt som jag bara gått upp i vikt de senaste veckorna månaderna. OK, det kan hända att jag råkar äta en tomat eller två, då jag har ett gäng sådana som ligger och skräpar i kylen, men inte mer än så.

Jag blir så irriterad på mig själv. Även om jag köper och lagar all mat från grunden själv, så blir det en massa onyttigheter som slinker med. Både i maten och som ”extra” (typ lösgodis eller chips). Jag måste försöka hålla – framför allt – sockret borta från mig! Och bröd…! Inga smörgåsorgier!

UPDATE
Fastan sprack direkt, redan under lunchen. A var hos mig och jag fixade lunch åt oss båda. Ja, ja. Får trösta mig med att jag a) bara åt hälften av vad jag hade tänkt (delade på resterna jag planerat in till lunch imorgon) och b) det blev inget sötat. Återstår att komma på lämplig middag.

[tags]vila, Ensam kvar, Alexandra Oliva, vinterdäck, halka, fasta, vikt, socker[/tags]

 

4 kommentarer på “Så sant som det var sagt”

 1. Jag återupprepar ett tips som jag skrivit förut. Jag är lite tjatig av mig ibland. Och tipset är att skriva ner vad du äter. Inte med kalorier eller så utan bara att skriva ner det. Det kan faktiskt hjälpa en att låta blir att äta saker ibland. För när det står där på pappret så ser man hur mycket det faktiskt var.

  1. Det är sant! Problemet är bara att komma ihåg att skriva ner det… 🙄

   Nu kör jag 16:8, vilket innebär lunch vid 12 och middag före 20 (oftast vid 17-18-tiden) – och sen inget mer. Försöker också att undvika socker, i måttligaste mån. Baconbiffarna igår (som är rester idag) blir bäst med en klick lingonsylt till, så där släpper jag lite socker igenom grinden.

   Däremot håller jag mig borta från lösgodiset! Yay! 😆 En liten seger är också en seger!

   1. Det är bara en vanesak. I början får man helt enkelt ta en stund på kvällen och fylla i det man kommer ihåg. Det fungerar efter ett tag.

    1. Haha, jag som har pippi på att köpa piffiga/söta/nya anteckningsböcker kanske skulle börja använda dem också…? Jag har en prydlig hög liggande på skrivbordet bredvid datorn.

     Ett bra tips, tack så mycket! 🙂

Kommentarer är stängda.