Allmänt

Burkmat

Jag gjorde en rejäl laddning köttfärslåda igår, så nu har jag (och A) burkmat för flera gånger i kylen. Den här gången hade jag i lite av varje i rotfruktsväg, som jag hittade i grönsakslådan i kylen, inte bara potatis.

På tal om lunchburkar, jag måste investera. En del av burkarna är väldigt fula invändigt, eller buckliga, med misspassande lock, o s v. Det blir väl så när man kör dem i mikron. Jag behöver gå igenom skåpet med burkar för att rensa, då det nu är så fullt att de ”dagliga” lunchburkarna inte ryms där inne, utan får pausa på köksbänken mellan varven de används.

Dessutom behöver jag rensa bland mina ugnsformar. Jag gillar ju att laga mat i ugnen, och har investerat i en del nya formar. Mina köksskåp går ända upp till taket, vilket ger en extra hylla längst upp – och där har alla mina nya ugnsformar (som jag använder) hamnat?!? Vilken tur jag är lång, för jag når att plocka ner (eller sätta upp) dem om jag sträcker mig så långt jag kan – och lite till. Vadå ”pall”? Det är för amatörer! 😉

Om jag rensar bort allt gammalt, sprucket och kantstött ur skåpen, får jag säkert plats med de nya formarna/ burkarna inom en rimligare nivå. Och då har jag ju läge att fylla på med nytt nästa gång jag far till IKEA!

[tags]köttfärslåda, lunchburkar, ugnsformar, rensa[/tags]