Allmänt

Intressant

Vi hade ett intressant jobbmöte igår, faktiskt så intressant att vi inte hann färdigt med allt vi skulle ta upp. Därför har vi petat in ett till möte innan jul, även om vi egentligen inte har tid – men vi måste göra det här färdigt före årsskiftet.

Den här veckan går i varmkorvens tecken. Jag har köpt en stor burk Bullens varmkorv – jajamensan, en bautaburk – och tänker leva på korv (med och utan bröd) tills den är slut. Mina matlagningsidéeer har tagit helt slut. (Och det kan förstås bero på alla trevliga tillbehör jag köpt – dressingar, såser och olika sorters senap & ketchup – till smaksättning av just varmkorv…)

Jag har börjat med en ny bok, som jag inte riktigt vet om jag gillar eller inte. Berättarjaget är en riktig besserwisser, men historien är bra. Jag har svårt att lägga boken ifrån mig, trots allt, så den är nog läsvärd ändå. 😉

Igår efter jobbet var jag och handlade. Korv, förstås, men jag köpte faktiskt även – håll i er! – ett par paket jäst, med planen att baka saffransbullar! (Ni som svimmade, kan resa er upp nu.) Det baket blir till helgen, om det alls blir av. Saffran har jag alltid hemma, då jag brukar använda det till fiskgrytor/-soppor, så det slapp jag glömma att köpa. 😆

Eftersom jag alltid oftast har handelslista när jag handlar, så har jag kommit ett knep för att komma ihåg just saffran (och annat som finns vid eller i kassan). Jag skriver listan på en post-it-lapp, som klistras fast på kundvagnens handtag. De saker som ska kommas ihåg vid kassan stryker jag under, så ser jag redan i kassakön om det något mer jag ska ha eller om jag kan stoppa lappen i fickan.

UPDATE
För den som undrar, så har jag fyllt på fågelmatarna under veckan. Både med lösa frön och ett hopklistrat (?) stort fröhjärta.

[tags]möte, varmkorv, Tana French, Otrygg hamn, saffran, handelslista[/tags]