Allmänt, Katter

Fotfäste

Oj, det har tydligen kommit underkylt regn i natt, eller under morgonen! 😯

När jag gick över gården till garaget så knastrade det som cornflakes (!) under fötterna på mig. Jag har inte tagit bort det senaste snöfallet, som bara var ett par centimeter, så det hade blivit en hård skorpa över det fluffiga under. Grannhunden blev alldeles galen och höll på att skälla ihjäl sig (man kan ju alltid hoppas).

Det är inte halt, bara ”knastrigt” under fötterna där det bildats en isskorpa ovanpå snön. En sorts skare, men ändå inte.

I morse märkte jag att froppisen var surare än vanligt. Jag utgick ifrån att hon var hungrig, så jag fyllde på mat i skålen och såg henne börja äta. Funderade inte mer på det, utan gick på toa och tvättade mig & borstade tänderna. Trampade på en blöt fläck på badrumsmattan, och funderade kort över hur jag burit mig åt för att spilla vatten ända dit – tills jag tittade ner och upptäckte att jag stod i en kattspya…

Inte undra på att froppisen var upprörd! Madamen hade spytt i hennes sovrum!* Hårbollscirkusen** har satt igång igen, nämligen. Det ligger en ny liten blöt hög på mattorna i vardagsrummet varje dag, och jag hade faktiskt undrat för mig själv var hon gömt den, den här gången.

Jag hittade den. Med min nakna fot. 😳

UPDATE
Igår, söndag, fann jag ännu en kall blöt hög med min nakna fot. Den här gången på hallmattan. Nu är det bara köksmattan som är ospydd… 🙄

[tags]underkylt regn, kattspyor, hårbollar[/tags]

*) Eftersom det är vinter och golvvärmen i badrummet är igång, så sover froppisen där. Hon vet precis var slingorna går och kan placera sig exakt rätt, så jag inte råkar trampa på henne om jag har bråttom till toan.

**) Madamen lämnar uppspydda hårbollar efter sig varje dag. Hon är långhårig och släpper massor av hår, så det upprepas varje vinter. Under sommaren passar hon på att göra sig av med hårbollarna utomhus.