Allmänt, Foto

Dagens fundering

Är jag helt ute och cyklar, men det heter väl ”äppelmos”, inte ”äpplemos” (strunta i särskrivningen, den förvirrar bara)? 😕

Sådana viktiga saker funderar jag på mellan tvättarna. 😉 Japp, idag tvättar jag! Solen skiner (även om det inte syns på fotot, som är taget tidigt i morse) men det blåser både hårt och kallt. Inget altanhäng idag, alltså – tur jag hann med det igår!

För en gångs skull kom jag ihåg att ta ner min favoritsjal i tvättstugan, och har – trots att den är av siden och dessutom beströdd med guldglitter – kört den (i tvättpåse) i maskinen med ”övrigt rött”. Den verkar ha överlevt både tvätt och centrifug, men jag var väldigt försiktig när jag hängde upp den på tork. Tordes knappt skaka ut de värsta skrynklorna.

Snart är det dags att sätta igång med middagen. Söndagsmiddag i Snigelskalet består den här söndagen av något så exklusivt som ugnskorv och potatisgratäng, om jag inte hinner ändra mig innan jag sätter igång. Dessutom behöver jag fara och handla lite grann, men det kan jag göra efter middagen. Jag har de ingredienser jag behöver till maten idag.

Idag är jag inte ett dugg vare sig dagvill eller jetleggad, trots att jag varit ledig flera dagar och klockan ställdes om i natt. Konstigt, jag trodde det skulle fylla på min vara-i-otakt-med-tiden-kvot, men inte det. Jag ställde inte ens om någon klocka i förväg i går kväll, utan har gått runt och ställt om alla klockor i morse medan kaffet kokade. 😯

[tags]tvätt, matlagning, sommartid[/tags]

2 kommentarer på “Dagens fundering”

  1. Jag har faktiskt för mig att båda varianterna är rätt. Som vanligt. Men att äpplemos är vanligare söderöver och äppelmos norröver.

Kommentarer är stängda.