Allmänt, Foto, Katter

Ironiskt

Håll i er! Jag drack vin igår kväll, framför TV:n, avslappnad i soffan! 😯

OK; det var alkoholfritt vin (som för övrigt var helt OK att dricka, även om jag glömde ta ut det ur kylskåpet i förväg) (har köpt det för ett par veckor sedan), men i alla fall. Det är lite ironiskt att jag måste gå på Systemet för att köpa alkoholfritt, men det var trevligt. Länge sedan jag var in där.

Idag har jag betalat räkningarna. När jag skulle sätta mig vid datorn, slogs jag av att dammtussarna runt fötterna var mindre och mörkare än de brukar vara… Hoppsan! Det var dun! Någon hade ätit en sparv under skrivbordet! 😳

Fler (längre) fjädrar låg längre in mot väggen, och froppisen är starkt misstänkt. Hon erkänner förstås ingenting, men jag vet att madamens specialitet är råttor, medan froppisen gillar ”färsk kyckling”.

Dagens planer är att fortsätta den hastigt påbörjade dammsugningen i resten av huset, samt utrensning och bortkörning av diverse återvinningsbara sopor som bl a fyller skåpet under diskbänken. Att packa upp det sista ur ett par IKEA-påsar (inslängda i hallskrubben) skulle inte heller vara helt fel, med tanke på att jag kommer hem med en ny påse imorgon. 😆

Våren gör sina små framsteg även här i norr. Fjärrvärmen har gjort gångstigar med barmark längs gräsmattorna, till katternas stora förtjusning. Gator och vägar är bara – där jag har kört, i alla fall. Det är fortfarande kallgrader på nätterna, så snön vägrar ge med sig, men de dagar solen visar sig smälter snön snabbt. Det tinar förstås även under mulna dagar, men inte lika påtagligt. Idag skiner solen – nu på förmiddagen åtminstone.

[tags]vin, alkoholfritt, Systembolaget, räkningar, småfåglar, kattrackor, återvinning, IKEA, vårkänslor[/tags]

2 kommentarer på “Ironiskt”

  1. Jag fick smaka ett alkholfritt vin förra helgen – en chardonnay. Det var han Morbergs, var lite skeptisk men det var gott. Å köpt på ICA Maxi!
    Ha en skön valborgsmässoafton!

    1. Tack, hoppas ni hade bättre väder än det var här: full snöstorm, med flingor stora som lappvantar och spårig blötsnö efter vägen. Men inne på IKEA var det varmt och torrt! 😉

Kommentarer är stängda.