Allmänt

Felplanering

Äsch då! 😳

Jag har under veckan gett små vinkar åt B, att hon och pojkarna gärna kan komma hit till helgen. Så plötsligt trillar poletten ner: K är ju hemma hos syrran, och det här är enda helgen jag hinner träffa henne! Skickade ett förklarande SMS till B i morse, men har inte fått något svar.

Jag pratade med B en kväll under veckan och hon var sjukt stressad – så antingen tycker hon det är skönt att slippa åka hit, eller också har hon sett fram emot en stunds avkoppling genom att komma hit. Nåja, jag får väl se hur hon gör. Jag kan köra ner till L med hennes IKEA-fynd (och presenten till lille E) nästa helg, ifall hon inte kommer.

Hon behövde dessutom byta till sommardäck på bilen (precis som jag), och jag fick en lång och omständlig historia om var däcken fanns och vem som skulle fixa däckbytet* och blablabla. 🙄 Jag behöver också byta, och tror jag ska övertala A att göra det åt mig (som vanligt). Annars får jag väl göra det själv. Jag har ju hela helgen på mig. Näjustdet, det var det jag inte hade!

Det börjar dra ihop sig, med allt möjligt. På jobbet har folk nu kommit på att det är bra att få saker och ting gjorda innan semesterperioderna drar igång, så kalendern fylls snabbt med diverse möten. Jag har semester första perioden och känner deadline närma sig med stormsteg, jag också.

Hemma har vårstöket inte kommit igång, annat än att det är stökigare än vanligt. 😉 Nu tinar trädgården fram mer och mer – rabarbern syns! – så där är också dags att börja med vårbruket. OK, jag har inte mycket vårbruk att ta itu med, men det finns ändå saker jag behöver göra.

UPDATE
Självklart tänkte B och gossarna komma i alla fall. Jag kastade mig genast på telefonen för att ringa och bjuda in mig på After Work hos syrran ikväll. Som ersättning tar jag med mig en omgång tårtbitar från caféet här bredvid. 😉

[tags]helgplaner, ändringar, sistaminuten, sommardäck, vårstök, after work[/tags]

*) Hon kan göra det själv – jag har lärt henne för flera år sedan – men då måste någon vara barnvakt under tiden.