Allmänt, Foto

Kärlekspar

Både igår och idag har ett gräsandpar kommit till gården, där de totalt ignorerat både den vilt skällande grannhunden (i hundgård) och mina fritt smygande katter (som tycker änder är stora och läskiga). Änderna har ätit resterna från fågelborden jag haft uppe i vintras; de uttömda fröerna jag inte räfsat bort från garagenedfarten sedan ställningen blåste omkull för ett par veckor sedan.

Värmen (nåja) (tvåsiffriga temperaturer, typ 15 grader – i solen) har kommit, så jag ser fram emot att få använda de nya klänningarna snart! Den randiga och den röda blommiga kommer att bli riktiga favoriter, de är båda i viscose med ett tungt och fint fall. Den blommiga med svart botten är också helt OK, även om den ”bara” är av vanlig bomullstrikå.

Jag trodde de skulle ha träolja (till altanen och bron) på macken, men tyvärr inte i år. Självklart kom jag mig inte ut på shoppingrunda förrän framåt lördagskvällen, så måleriet hade hunnit stänga – och de har inte söndagsöppet. Nå, jag får åka dit under veckan, det är inte värre än så. Träet får klara sig några dagar till.

[tags]gräsänder, sommarklänningar, träolja[/tags]