Allmänt, Foto

Det kan inte hjälpas

Även om jag nyligen varit två vändor till IKEA, så känns det som att jag måste dit en vända till snart igen… 😳

Det är farligt att titta på inredningstips för utomhusmiljöer, eller hur jag ska beskriva det. *harkel* Jag kommer på både det ena och det andra jag skulle ”behöva”, men inser förstås att altanen inte räcker till för allt jag vill trycka dit.

Samtidigt som jag funderar på uteliv under tak, har jag planerat att olja både altanen och bron. Oljandet kräver både uppehållsväder och plusgrader på nätterna* så det kan snart bli gjort, om vädret inte blir sämre.

På tal om vädret, så har isen precis idag gått på älven! Jag har fotat nedströms, med isen från Träsket som banar sig väg ut på älven (och stänger av färjleden). Som ni ser är det grått, men inte kallt, idag. Uppehåll – än så länge – med hopp om sol framåt kvällen.

Det blir nog en ny stillsam lyssningskväll utomhus för mig idag igen! 😉

[tags]IKEA, inredning, träolja, islossning[/tags]

*) Planen är att olja först den ena och sedan den andra, eftersom jag måste kunna gå ut, med eller utan katter, innan oljan sjunkit in i träet. Det kommer alltså att ta minst två nätter, kanske tre (om jag måste ta ett extra varv på bron, som hade behövt oljas redan förra sommaren).