Allmänt, Foto

Vårregn

Gammal bild, numera är altanräcket vitmålat
och gräset är inte grönt – än.

Igår, vid 21-tiden, kom regnet – vårens första regn! Snön – det mesta av den – har smält bort och doften av regnvåt mark får vårkänslorna att spira. Nu kommer naturen att sätta fart, speciellt som vädergudarna verkar vara på vår sida och ge oss lite värme även i norra delen av landet.

Jag satt länge på altanen och bara njöt av att höra regnet smattra mot altantaket*, precis som jag tidigare under kvällen suttit länge ute och lyssnat på boken. Det gäller att passa på, när det inte blåser och/ eller är kallt – och innan myggen kommer…

Annars är doften av sågspån den ”riktiga” vårdoften för mig, eftersom jag har sågspån i skallen är uppvuxen bredvid en såg. Att höra sågen yla genom trädstammarna och lämna plankor efter sig, samtidigt som doften av färskt sågspån sprider sig – DET är vår för mig! 🙂

På tal om vår, så hag jag bytt till sommarjoggisarna: vita (nåja) joggingskor istället för svarta. De svarta är vintersäkra, med grovt grepp på undersidan så jag inte ska halka, men nu är halkrisken över. (Jag får en känsla av att L, som städar på mitt jobb, drar en lättnadens suck, då jag nu slutar dra in grus i korridorer och kontor sedan jag varit ut och rökt. 😉 )

[tags]regn, altan, sågspån, joggingskor[/tags]

*) Det var ett jäkla tjatande om altanen, eller hur? Men jag är SÅ överförtjust när den fått tak så jag kan utnyttja den helt och hållet året runt! Kan inte förstå varför jag inte fixat det redan från början?!? 😳

2 kommentarer på “Vårregn”

Kommentarer är stängda.